Kézitáblák - Digitális rajztáblák

Bemutatkoztak a második generációs digitális rajztáblák - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésBemutatkoztak a második generációs digitális rajztáblák

Az új modellek már multi-touch rendszerű érintőfelülettel rendelkeznek....

A Wacom leleplezte új generációs digitalizáló tábláit, amelyek elsőként ötvözik a multi-touch és a tollal vezérelhető táblák tudását, előnyeit. Az újítással még egyszerűbbé, egyértelműbbé válik a számítógép, illetve a szoftverek irányítása. Hétköznapi használatkor, internetezéskor ujjainkkal gyorsan navigálva használhatjuk a számítógépet, míg a tollnak a precizitást igénylő feladatoknál vehetjük hasznát. A jelenlegi modellek egyszerre két ujjat ismernek fel, így lehet nagyítani, forgatni, görgetni velük. A tollak érzékenységi fokát 512-ről 1024-re emelték a belépő szintű Bamboo Pen kivételével. A többfunkciós ExpressKeyeket, a gyorsgombokat az aktív területen kívül helyezték el. A táblákat 180°-kal meg is fordíthatjuk, így jobb- és balkezeseknek egyaránt kényelmesek lehetnek.
 
Bemutatkoztak a második generációs digitális rajztáblák

A Bamboo család három fő tagja a Touch, a Pen és a Pen and Touch tablet, illetve további két, kisebb  eszköz, a Craft és a Fun. Az alap Bamboo készülék fekete színben érhető el, adnak hozzá tollat, és multi-touch felületű. A gyártó otthoni vagy egyszerűbb irodai munkákhoz ajánlja a 180 dolláros tabletet. A Bamboo Touch csak érintésre érzékeny,  a Bamboo Pent pedig csak tollal lehet irányítani. Ez utóbbira raktak két gombot is, mivel egyedül ezen nincsenek ExpressKeyek. Mindkettő kisméretű tablet, fekete külsővel, 70 dolláros áron. A Pen and Touch modell az előbbi két egyszerűbb típus tudását vonja össze. Képes megkülönböztetni a beviteli módot, így például, ha ujjal érünk hozzá, az lesz az elsődleges, és a tollat letiltja.

 

Bemutatkoztak a második generációs digitális rajztáblák

 

 
A Bamboo Craft is támogatja mindkét beviteli módot, továbbá jár hozzá többek között az Adobe Photoshop Elements, Corel Painter Essential és a Color Efex Pro szoftver is. A Bamboo Fun egy nagyobb méretű digitális tábla, amin igazán kiélhetjük a kreativitásunkat, de képszerkesztéshez is ajánlott lehet a 100 dolláros készülék. A Crafthoz adott szoftvereket a Funhoz is megkapjuk.
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható prohardver.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: