Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakAz eBeam Connect egy vadonatúj kollaborációs eszköz, amely akár az interaktív tábla és az okostelefon között is lehetővé teszi a virtuális térben való együttműködést tanár(ok) és diák(ok) között.

A platform ingyenes és ahhoz bárki csatlakozhat...

Kollaboráció minden eszközön: pc-n, tableten, okostelefonon...

A napokban indította útjára a Luidia, az eBeam mobil interaktív eszközök amerikai gyártója új, internet alapú kollaborációs eszközét, az eBeam Connectet. Az eBeam Connecnek több fontos újdonsága van: ilyen, hogy teljesen internet alapú felhőszolgáltatás, azaz nem kell semmiféle szoftvert, vagy programot letölteni a használatához. A platform HTML5 alapú, így mindenféle korszerű eszközön használható (PC, laptop, tablet, okostelefon...).

Az eBeam Connect - legegyszerűbben fogalmazva - egy olyan virtuális rajztábla, amin egyszerre korlátlan számban dolgozhatnak a meghívott együttműködők, függetlenül az eszköztől. Így tehát míg mondjuk a tanár otthonról a laptopját használva rajzol a virtuális táblára, addig az egyik diákja egy iPadről vagy más táblagépről, egy harmadik résztvevő pedig a buszon ülve (mondjuk Londonban) az okostelefonján követheti az eseményeket, illetve vehet részt interaktívan a közös munkában.

eBeam Connect - Kollaborációs eszköz a neten

Interaktív tábla és eBeam Connect - Osztálytermi kollaboráció az osztályon kívül

Az eBeam Connect további érdekessége, hogy a platform integrálva van az eBeam Edge és eBeam Engage mobil interaktív eszközök táblaszoftverével, így lehetővé válik az, hogy az órán az interaktív táblán dolgozó tanár munkáját nem csak, hogy a világ bármely pontjáról jelenidőben követhessükk, de az interaktív táblára úgy is tudunk írni, mintha csak a tábla előtt állnánk.

Hogyan használhatjuk az eBeam kollaborációs eszközét?

Ehhez mindössze el kell látogatnunk az eBeam Konnect kezdőoldalára, és egy fiókot kell ott nyitnunk. Ha ez megvan, máris kezdődhet a munka. A saját virtuális táblánkon rajzolhatunk, szöveget gépelhetünk, és képeket rakhatunk fel rá. A táblán folyó munkához nézőket, vagy együttműködő partnereket e-mailban hívhatunk meg.

A táblarajzokat elmenthetjük, azokat bármikor később is felhasználhatjuk. Egy táblarajz korlátlan számú oldalból állhat (mint egy PPT bemutatóban vagy az interaktív tábla szoftverekben).

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább az eBeam Connecthez >>> eBeam Connect kezdőlap

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: