Hírek - IKT hírek röviden

Innovatív tanáraink - Felkészítés a PIL európai döntőjére Utolsó szakaszába érkezett a Microsoft Partners in Learning (PIL - Innovatív Tanárok Fóruma) európai fordulójára, Lisszabonba utazó magyar tanárcsapat felkészülése, felkészítése.

Az Innovatív Tanárok Európai Fórumán Magyarországot képviselő 3 nyertes tanárt az előző évek sikeresen szereplő hazai delegáltjai segítik a felkészülésben.

A napokban megtartott találkozón gyakorlatias kérdéseket beszéltünk meg - mondja Szabados Tímea tanárnő, aki Vásárhelyi Virág kolléganőjével tavaly képviselte "Golding Show" projektjükkel az országot a PIL Európai Fórumon. A felkészítő megbeszélésen ott volt még Bereczki Enikő tanárnő is, aki 2 évvel ezelőtt még a PIL Világdöntőig is eljutott "Élet a lencsén túl" projekttel.

"Két héttel az indulás előtt még ezen a találkozón személyesen is meg tudtuk osztani a kollégákkal saját tapasztalatainkat, és olyan praktikus tanácsokkal láttuk el őket, mint például... hogyan nézzen ki a projektet bemutató plakát, milyen legyen a mini kiállítói stand elrendezése,  milyen szóróanyagot érdemes készíteniük..." folytatja Tímea. Az egyik legnagyobb "technikai kihívásról", a ppt fájlok előzetes feltöltéséről is elmondtuk tapasztalatainkat, és az angol nyelvű bemutatóanyag apró, de fontos részleteiről is beszéltünk.

Sokat beszéltünk még a várható értékelési szempontokról, - ami persze változhat évről-évre, - teszi hozzá Enikő,  de azért vannak olyan szempontok, amiket mindenképp érdemes betartani a sikeres megmérettetés érdekében (például a projektek gyerek-központúsága, azaz, hogy a tanulók minél nagyobb szerepet kapjanak a projekt alakításában).

Három nagyon különböző projektről van szó - teszi hozzá Vásárhelyi Virág, ami nagyon jó, mert növeli a továbbjutási esélyeinket. Ebből fakadóan persze a felkészülés, a bemutatás is egy kicsit más és más. Ebben próbáltuk segíteni Ágotát (Klacsákné Tóth Ágota) aki a 2011-es haza döntő első helyezettje lett ("Az a híg, folyó és igen vékony matéria..."), Katalint (Gergelyi Katalin) második helyezettünket (Kávéház és irodalom - régen és ma) és Gyulát (Erdei Gyula) a harmadikként utazó földrajz tanárt (Fedezzük fel Amerikát).

Fontos volt ez a találkozó a lélektani felkészítés szempontjából is, mert a nemzetközi porondon versenyző innovatív tanárainknak  érezniük kell a kollégák biztatását, támogatását. Ezt már Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási csoportvezetője mondta, aki szintén részt vett a felkészítő találkozón. Szénégető Krisztina, II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakiskola igazgatója, mint a felkészítő workshopnak helyet adó házigazda volt jelen a találkozón.

A magyar csapat március 19-én utazik Liszabonba a Microsoft PIL (Innovatív Tanárok Fóruma) Európai Fórumára. Sok sikert kívánunk nekik!

Innovatív Tanárok Fóruma videók - Nézze meg kik utaznak az európai megmérettetésre

Kattintson erre a logóra a videó alsó vezérlő sávjában, hogy a többi videót is lássa.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: