Közösség - Események

eTwinning: kreativitás és európai oktatás - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
eTwinning: kreativitás és európai oktatás
Nem fér hozzá kétség, hogy az internet egyre fontosabb teret kap az oktatásban, az információgyűjtésben, de komoly szerepe van az oktatói és diákközösségek együttműködésének elősegítésében is.
 
Október 7–9. között a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban, az idei eTwinning hét nyilvános előadásaiból bárki képet kaphat a hálózat gyakorlati működéséről.
Az Európai Unió eLearning Igazgatósága által 2004-ben életre keltett nemzetközi program az európai partneriskolák és partner-óvodák együttműködését segíti elő internetes eszközökkel. A résztvevők egy központi honlapon kapnak segítséget ahhoz, hogy olyan határokon átnyúló, közös projekteket hozzanak létre, melyek fejlesztik az óvodások és iskolások digitális kompetenciáját.

A honlapon bárki regisztrálhat egy adott oktatási intézményből (tanárok, igazgatók, könyvtárosok és egyéb iskolai munkatársak), aki nemzetközi projektet szeretne indítani az eTwinning keretében. A program sikere minden várakozást felülmúlt: Európa szerte több mint 50 ezer iskola csatlakozott.

A program működtetése egyszerű: még kész ötlettel sem kell rendelkezni, mivel a jelentkezők a honlapon tanácsokat kapnak a lehetséges együttműködések témáira, a lebonyolítás módjára és a pedagógiai tartalomra vonatkozóan.

Magyarországról 767 iskola és 869 tanár csat-lakozott az eTwinninghez, a tanárok és a diákok pedig jelenleg 288 projektben vesznek részt. Ezek mindegyike kapcsolódik az iskolai tananyaghoz; kibővítik, színesítik azokat.

Az uniós program utolérhetetlen segítséget nyújthat például a nyelvoktatás terén, hiszen az eTwinning egyik leg- fontosabb kritériuma, hogy a különböző országok diákjai kommunikáljanak egymással.
Interaktív tábla és kvíjátékok
 
Az új tanév alkalmából az Educatio Nonprofit Kft. eTwinning- csapata idén október 7–9. között a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (Budapest, VIII. Reviczky u. 6.)

újra megrendezi az éves „eTwinning Hét” kampányt, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a webes felülettel, amelyet kifejezetten a nemzetközi projektmunkában közreműködő tanárok és diákok számára fejlesztettek ki.

A látogatók bepillantást nyerhetnek néhány jól működő projektbe, illetve egy gyakorlati bemutató keretében megismerkedhetnek a szavazórendszerek és az interaktív tábla használatával. A rendezvényre ellátogató pedagógusok értékes ajándékokért eTwinning kvízjátékban vehetnek részt.

Az eTwinning Hét programja itt olvasható.

***

Kapcsolódó cikkek: - Vissza

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: