Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Bloomberg gazdasági hírügynökség bennfentesekre hivatkozva számolt be arról, hogy a nyárra készülhet el a Windows 8.

Az operációs rendszernek egyaránt lesz asztali számítógépeken és mobil eszközökön futtatható verziója, továbbá x86/64- és ARM-kompatibilis kiadása.

Míg az x86-os konfigurációkon a klasszikus Asztal továbbra is használható lesz, addig a Windows on ARM (WOA) változatra csak néhány asztali alkalmazás lesz elérhető. Ezek közé tartozik a Windows Explorer, az Internet Explorer és a Microsoft Office.

A Windows 8 őszi bemutatóján kevesebb, mint öt olyan készülék lesz elérhető, amelyekben ARM processzor fog dolgozni és ezek közül három lesz táblagép. Emellett több mint 40 olyan termék és konfiguráció lesz megvásárolható, amelyek az Intel CPU-ira épülnek majd. A Microsoft az ARM-kompatibilis rendszerek hardvereinél nagyon szigorú minőségkövetelményeket vezetett be. Elsősorban erre vezethető vissza, hogy az őszi rajtra várhatóan a vártnál kevesebb ARM processzoros, Windows 8-at futtató eszköz lesz a boltok polcain.


"Amennyiben a Microsoft lekési a szeptemberi-októberi időpontot, akkor gondban lesznek és idén már nem fogják tudni szállítani a szoftvert. A társaság azt szeretné a legkevésbé, hogy a piacon ne legyen versenyképes windowsos táblagép, miközben az új iPad igazi karácsonyi slágertermékké válik" - mondta Michael Gartenberg, a Gartner munkatársa. A Microsoft hivatalosan még nem erősítette meg az időpontokat, csupán annyit lehet tudni, hogy április elején lesz egy Windows 8-rendezvény, kifejezetten a konszern partnereinek. A cég ott fogja nyilvánosságra hozni az új operációs rendszer megjelenési időpontjait.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Nyárra készülhet el a Windows 8

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: