Hírek - IKT hírek röviden

Tuti rendszergazda állás a nyerteseknek!? Indul a 24 órás Infomaraton  rendszergazda versenyA nyerteseknek biztos nem lesz gondjuk egy jó rendszergazda álláshoz jutni...

Április 13-án és 14-én háromfős csapatok mérik össze informatikai tudásukat a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskolában.

Az INFOmaraton elsősorban 17 és 22 év közötti, az informatika iránt érdeklődő fiataloknak szól. Nem szigorú feltétel, hogy a nevezők informatikai tanulmányokat folytassanak, de a részvétel gondos felkészülést, kitartást és csapatszellemet igényel a nevezőktől.

Az INFOmaraton 2012 két fordulóból áll. 2012. március 22-én egy online elődöntőt rendeznek a versenyre benevező csapatoknak, melyek közül a legjobb 20 kerül a gyulai döntőbe, ahol 24 órájuk lesz arra, hogy bizonyítsák informatikai rátermettségüket és a csapatmunkára való alkalmasságukat a komplett rendszer-üzemeltetési feladatokban.

A verseny támogatói között az állami szektor szereplői, nemzetközi világcégek, valamint hazai vállalatok is találhatók. Ezek a teljesség igénye nélkül: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., Ericsson Magyarország, Microsoft, TATA Consultancy Services, PCWorld, GameStar, ATW.hu, Biztributor, G Data Magyarország, Wizz Air, RRC, IVG Hungary, Intel, Cisco, HTTP Alapítvány, Logitech, Szak Kiadó, Vodafone, Gyula Város Önkormányzata, Jedlik Oktatási Stúdió és Balabit. A verseny fővédnöke Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára.

Az INFOmaraton főszervezője, Szloboda Mihály kiemelte, hogy a megmérettetés nem titkolt célja „felhívni a figyelmet arra, hogy a piacképes szaktudást biztosító oktatásnak kiemelt szerepe van abban, hogy megőrizzük versenyképességünket". A verseny értékes nyereményekért folyik, az összdíjazás több millió forint, a nyertes csapat tagjai pedig 1-1 Xbox 360 játékkonzollal is gazdagabbak lesznek. A jelentkezési határidő 2012. március 21-e, nevezni a http://infomaraton.hu weboldalon keresztül lehet.

Kapcsolódó weboldalak:

http://infomaraton.hu

https://www.facebook.com/infomaraton2012

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: