Hírek - IKT hírek röviden

Internet böngészők tesztje - A Windows IE9 biztosan vezet Internet böngészők tesztje: A Microsoft végre egy olyan böngészővel rukkolt elő (IE9 illetve a nemsokára érkező IE10), ami valóban remek, nem csak saját magával kompatibilis és a rendszergazdák/webfejlesztők sem poénkodhatnak rajta többet.

Bár egy napig a Chrome volt az egyeduralkodó, ebből nem lett rendszer: az Internet Explorer még mindig a legnépszerűbb...

Igaz, az utóbbi években sokat vesztett népszerűségéből, néha 50% alá csökkent részesedése, az új verzió megjelenésével azonban a helyezett megváltozott.

Idén februárban már 52,8%-on állt a Microsoft böngészője, a márciust pedig 53,8%-os részesedéssel zárta, ami igen nagy ugrásnak számít a viszonylag lassan reagáló böngészőpiacon, főleg egy hónap alatt. A négy legnagyobb vetélytárs arányosan veszített népszerűségéből (logikus módon): a Firefox 20,9-ről 20,6-ra, a Chrome 18,9-ről 18,6-ra az Opera pedig 1,7-ről 1,6%-ra csökkent. Az IE sikerében a már említett okok mellett természetesen még mindig közrejátszik az, hogy a böngésző a rendszerrel együtt érkezik (böngésző-választó ballot ide vagy oda), sőt az MS találó és humoros reklámkampánya is megtette a magáét – az Internet Explorer.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Böngészőháború - visszanyerte előkelő pozícióját az IE

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: