Hírek - IKT hírek röviden

Melanoma szűrés, anyajegy vizsgálat online A WEBBeteg új alkalmazása, a Vizsgáló 2.0 alkalmas lehet online melanoma szűrés, és anyajegy vizsgálat  elvégzésére is. Az internetes szolgáltatás különböző online úton elvégezhető vizsgálatokat fog össze.

Az alkalmazások szakorvosok bevonásával készültek, a rendelőkben is alkalmazott vizsgálati eljárásokat alkalmazza webes környezetben. Fő részei a látásvizsgálat, a hallásvizsgálat, valamint a melanoma szűrővizsgálatra alkalmas anyajegyvizsgáló.

Melanoma szűrés, anyajegy vizsgálat - nem helyettesít, csak szűr

A Vizsgáló. 2.0 célja nem az, hogy kiváltsa a szakorvosi vizsgálatokat, hanem hogy szűrési jelleggel hívja fel a figyelmet az orvoshoz fordulás fontosságára. A fejlesztők külön is hangsúlyozzák a szűrés tájékoztató jellegét, tehát nem váltja ki a szakorvosi vizsgálatot. A Vizsgáló 2.0 alkalmazásainak használatával a látást, hallást érintő rejtett problémák kerülhetnek előtérbe, valamint a gyanús anyajegyek esetén motiválhatnak a szakorvos felkeresésében.

Az alkalmazás célcsoportja a teljes magyar társadalom, hiszen a látás- és hallásproblémák felderítése, a melanoma korai szűrése,  az anyajegyek rendszeres vizsgálata, ellenőrzése valamennyi korosztály és nem, valamint a betegek mellett a panaszokkal nem rendelkezők számára is fontos.

Az innovációs források bevonásával megvalósított alkalmazás egyedülálló a magyar piacon. Az eszköz a látogatók által az anyajegyeikről készített, megfelelő minőségi paraméterekkel rendelkező fotók összetett, több algoritmust alkalmazó elemzésével állapítja meg, hogy a vizsgált anyajegy milyen valószínűséggel utal rosszindulatú folyamatokra, ezáltal hozzásegít a bőrdaganatok minél korábbi felismeréséhez.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Gyanús az egyik anyajegye Itt az online melanomaszűrés

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: