Közösség - Események

Lokális válasz a globális digitális kihívásra - Cisco Hálózati Akadémiai Nap a Pannon Egyetemen
Lokális válasz a globális digitális kihívásra - Cisco Hálózati Akadémiai Nap a Pannon Egyetemen

A digitális, internetes világ meghatározó szereplője a Cisco, konkrét és lokális cselekvési programokkal, proaktív módon kezeli a globális digitális kihívást.

Ennek egyik példája a Cisco Hálózati Akadémia programja, melynek hazai résztvevői a napokban találkoztak a Cisco Hálózati Akadémiai Nap alkalmából a veszprémi Pannon Egyetemen...

Kötelességünk az oktatás támogatása

Lokális válasz a globális digitális kihívásra - Cisco Hálózati Akadémiai Nap a Pannon Egyetemen
Az oktatástechnikában tapasztalható digitális fordulat nagy kihívások elé állítja az oktatásügy közvetlen és közvetett szereplőit egyaránt, miközben a digitális szakadék tágulása továbbra is fenyeget. - figyelmeztetett Amy Christen, a konferencia főelőadója, a Cisco Corporate Affairs alelnöke, a Hálózati Akadémia Program első számú vezetője (Cisco System Inc. San Jose, Kalifornia, USA).

Gyerekeink már egy olyan világban nőnek fel, ahol az internet és a legkülönfélébb digitális eszközök használata magától értetődő, természetes dolog. Ugyanakkor ezen  eszközök és technológiák célirányos és szabályozott használata az oktatásban és főleg a netbiztonságra való odafigyelés még alig kezdődött el.

A Cisco, az internetes kommunikációs technológiák világvezető szállítójaként küldetésének tekinti, hogy saját lehetőségeivel támogassa a 21. századi technológiák megfelelő használatának elsajátítását.

Ennek részeként hozták létre több, mint egy évtizede a Cisco Hálózati Akadémiák hálózatát, amely ma már a világ 165 országában segíti non-profit szakképzési programjával a lokális ökoszisztémát.
 
Amy Christen külön köszönetet mondott Dr. Friedler Ferencnek, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar dékánjának és Dávid Ákosnak, a Cisco Regionális Akadémia helyi vezetőjének, a konferencia színvonalas megrendezéséért.
 
Lokális válasz a globális digitális kihívásra - Cisco Hálózati Akadémiai Nap a Pannon Egyetemen
Kereslet a hálózati szakemberek iránt

Az Akadémia alapgondolata az, hogy megtanítsa a hallgatókat a számítógépes hálózatok ismeretére, azok kiépítésére, megtervezésére és karbantartására, és egyúttal bevezesse őket az internetes oktatás, az e-learning folyamataiba is.

A Cisco Hálózati Akadémián szerzett különböző szintű, oklevéllel elismert tudást a piac nagyra értékeli és a végzett hallgatók jó eséllyel indulhatnak a munkaerő piacon a végzés után - nemcsak Magyarországon, de külföldön is.

Magyar vagy angol tananyagból?

Szinte mindegyik tananyagot már magyarra fordítottuk, de éppen azzal a dilemmával nézünk szembe, hogy a jövőben hogyan tegyük közzé a tananyagokat: angolul, magyarra fordítva vagy mindkét nyelven: vajon melyik szolgálja jobban a tanulók érdekeit? - mondta előadásában Béni Gabriella, a magyarországi Cisco Hálózati Akadémia programvezetője.

A hazai Akadémiai hálózat folyamatos változáson megy keresztül, miközben büszkék lehetünk arra, hogy a környező országokhoz képest, a végzettek száma alapján, folyamatosan az élmezőnyben vagyunk, - folytatta a programvezető, majd gratulált a Pannon Egyetemem működő Cisco Akadémia vezetőinek, mivel ők az egyik legmagasabb számban oktató központ az országban.

Béni Gabriella méltatta a középiskolákban stabilan működő akadémiai képzéseket is, amelyek az összes képzés mintegy felét adják.

Amy Christen a konferencián több Kiváló Akadémia és Kiváló Oktató díjat adott át.Célok és prioritások

A Cisco Hálózati Akadémia országos konferenciája az idei tanév kiemelt rendezvénye volt. amely kiváló lehetőséget adott a magyar akadémiai közösség számára arra, hogy párbeszédet folytathassanak a Cisco Hálózati Akadémia jelenéről és jövőjéről. 

Ami a jövőt illeti, a hazai Cisco Hálózati Akadémia szervezői célként az egészséges növekedést és a stabil működés fenntarthatóságát jelölték meg, miközben tovább erősítik az iparági kapcsolataikat: több szakmai gyakorlatot, és több oktató továbbképzését próbálják megoldani az ipari partnerek bevonásával.

Végül, de nem utolsó sorban, nagyobb figyelmet kell fordítanunk a hálózati akadémián belüli diákközösségekre is. - összegezte a rendezvényt Béni Gabriella.

Több száz helyszíni és virtuális résztvevő

A mintegy 80 középiskolai és egyetemi informatika tanár és az ország számos pontjáról érkezett 120 diák részvételével megrendezett konferenciát két külső helyszínről, a Debreceni Egyetemről és a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Szakközépiskolából videokonferencián keresztül is követhették az eseményeket az érdeklődők.

A rendezvénynek otthont adó Pannon Egyetem a délelőtti plenáris program alatt folyamatos internetközvetítést is biztosított.

További információk a Cisco oktatási platformjairól >>>

***

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: