IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Sok esetben előfordul, hogy egy pendrive-ot, CD/DVD-t felejtünk a számítógépben.

Az ingyenes Free USB Guardot (letölthető innen) éppen e kellemetlen szituáció elkerülésére találták ki.

Igazi kis őrszemről van szó, hiszen figyeli a számítógépet, s ha kiadjuk a kikapcsolási parancsot, máris egy ablak ugrik elő, amelyik figyelmeztet, előbb vegyük ki a hordozható eszközt a gépből.

Jó esetben az otthoni gépünkről van szó, s legfeljebb a következő induláskor (ha úgy van beállítva) erről próbál – persze sikertelenül – bootolni a gép, ám jóval kellemetlenebb ennél, ha mindez egy idegen gépen történt, s illetéktelen kezekbe kerül az ottfelejt pendrive vagy optikai tároló.

Persze lehet, hogy szándékosan hagynánk ez utóbbit a gépben, éppen ezért az említett figyelmeztető ablak a szokott kikapcsolási funkciókat (kikapcsolás, standby, hibernálás, kijelentkezés, újraindítás) is felkínálja.

Minthogy a program hordozható, bármilyen gépen munkára fogható.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - USB kulcs DVD maradt a gépben Figyelmezteti egy ingyenes program

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: