IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Jön a Microsoft Account - Egységben a jövő Az egyes termékek neve is egyszerűsödik. A Windows Live Calendar csak simán Calendar lesz, ahogy a kontakt listánk is szimplán People néven fog futni, de a Windows Live Messenger névből is leválik az első két szó... Az új accountokhoz immáron alapból járni fog a Skydrive által nyújtott, 7 gigabájtos felhő tárhely.

Megszűnik a 2005 óta futó Live, és a Microsoft Account veszi át a helyét...

A redmondi vállalat szolgáltatásai elég kaotikusak voltak, főleg ha azok neveit nézzük. Az elmúlt évek során sokat változott azok neve és csoportosítása, ám 2005-ben, a Vistára való felkészülés jegyében egységesítésbe kezdtek, a Windows Live márka alatt. Ide került be az MSN, a Hotmail, és még számos egyéb népszerű megoldás. Sajnos még ez sem volt kellően letisztult és egyértelmű sokak számára, így most kihasználva a gyökeres változásokat elhozó (legalábbis a felületet és a szemléletet tekintve) Windows 8-at, az összes szolgáltatásukat gatyába rázzák, kidobják az enyhén elcsépelt Live elnevezést, és mindent berántanak a Microsoft Account alá.

Az egyes termékek neve is egyszerűsödik. A Windows Live Calendar csak simán Calendar lesz, ahogy a kontakt listánk is szimplán People néven fog futni, de a Windows Live Messenger névből is leválik az első két szó. Ez is arra mutat rá, hogy mostantól minden döntés alapja az, hogy a Windows Phone miként működik. Az új accountokhoz immáron alapból járni fog a Skydrive által nyújtott, 7 gigabájtos felhő tárhely.


Ez persze nem ismeretlen módszer, hisz az Apple is hasonlóan jár el - az OS X is évről évre közelebb kerül az iOS-ben bevezetett megoldásokhoz, lásd Launchpad. A keresőóriás Google is így képzeli el a jövőt, bár náluk az asztali operációs rendszer még csak gyerekcipőben jár.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Átszerverzik a Windows Live márkát

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: