Interaktív eszközök - Kinect

Kinect mindenkinek! - Jön a 100 dolláros varázsdoboz Jól értesült források szerint a redmondi mamutcég jövő héten indítja el vadonatúj Xbox akcióját, melynek keretein belül már 99 dollár (22 ezer forint) ellenében megvásárolható lesz egy Xbox 360 konzol és egy hozzá való Kinect szenzor.

A Microsoft legújabb akciójának köszönhetően minden korábbinál olcsóbban haza lehet majd vinni a cég játékkonzolját....

A játékgép nem a merevlemezes, hanem a 4 GB-os integrált memóriával szerelt modell, ami persze a későbbiekben könnyű szerrel kiegészíthető egy winchesterrel. Az első körben csak és kizárólag az Egyesült Államokban startoló kampány keretein belül a vásárlónak alá kell írnia egy kétéves hűségszerződést, és vállalnia kell a 15 dolláros (3300 forint) havidíjat, mely egyébként az Xbox Live Gold tagságot is magába foglalja. Könnyen kiszámolható, hogy a játékosok két év alatt 360 dollárt fizetnek a Microsoftnak.

Emlékezetes, hogy a Microsoft 2001-ben indította világhódító útjára az első generációs Xboxot, melyet aztán 2005-ben követett a második generációs kiadás, mely a keresztségben az Xbox 360 nevet kapta. A következő fontos esztendő 2010 volt, amikor is lehullott a lepel az Xbox 360-hoz szánt kiegészítő hardverről, a Kinectről. Ezt a speciális érzékelőkkel felvértezett szerkezetet a TV alá, vagy fölé kell elhelyezni, és detektálja a felhasználó összes mozdulatát, ily módon pedig maga a játékos veszi át a kontroller szerepét.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Jön a 99 dolláros XboxKinect

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: