Hírek - IKT hírek röviden

Microsoft Windows 8: Ésszerű érvek a DVD kihagyása mellett A Microsoft  több érvet is felhozott amellett, hogy miért nem támogatja majd a Windows 8 a műsoros DVD-k lejátszását, így akarták megnyugtatni a döntést bíráló felhasználókat.

Mint ismeretes, a Microsoft a napokban jelentette be, hogy a Windows 7-tel ellentétben az új operációs rendszerben a Windows Media Player már nem tudja majd lejátszani a műsoros DVD-ket. A felhasználók a Windows Media Center vagy más szoftverek közül választhatnak. A Windows 8 fejlesztői blogjában tett hivatalos bejegyzés szerint tisztességtelen lett volna a táblagépeket és az ultrabookokat vásárlókkal szemben, hogy egy olyan funkcióért is fizetniük kell, amit a készülékeik nem is támogatna, hiszen nem szabad elfeledkezni arról, hogy ezekben a termékekben nincs optikai meghajtó.

Emellett a vállalat azzal érvelt, hogy nagyon magas az olyan konfigurációknak a száma, amelyekre ugyan korábban a gyártók kifizették a licencdíjakat, de amelyekkel a vásárlók soha nem játszottak le egyetlen műsoros DVD-t sem. Ezzel párhuzamosan folyamatosan nő az optikai meghajtóval egyáltalán nem rendelkező PC-k száma, ezért Steven Sinofsky, a Microsoft Windows részlegének vezetője szerint nem ésszerű, hogy a Windows 8 alapból támogassa a műsoros DVD-k lejátszását.

A szakember ugyanakkor mindezt nem tartja akkora problémának, mivel a Windows 8 Pro tartalmazni fogja a DVD-lejátszáshoz szükséges kodekeket és a Windows Media Centert. Emellett a felhasználóknak lehetőségük lesz a Media Center Pack beszerzésére, illetve külső szoftverek alkalmazására. Az OEM konfigurációknál esetében pedig alighanem a gyártók fizetik majd ki a kodekek licencdíjait. Vagyis a probléma kevés embert fog csak érinteni.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Megindokolta a DVD kihagyását a Microsoft

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: