IKT műhely - Zöld IKT

Zöldülő printerek A Ricoh digitális színes nyomdagép portfóliójának három készüléke is (Pro C901 Graphic Arts Edition, a Pro C651 és Pro C751) eleget tett a European Recovered Paper Council (ERPC) festékeltávolítási kritériumainak.

Környezetbarát printerek A technológia lehetővé teszi a papír újrahasznosító üzemeknek, hogy feldolgozzák a Ricoh színes nyomdagépeiből származó nyomott papírokat, továbbá a Ricoh eszközöket használó vállalatok mostantól még fenntarthatóbb nyomdai szolgáltatásokat tudnak kínálni. A Ricoh idén februárban ugyancsak a fenntarthatóság jegyében jelentette be a Szén-dioxid Semleges Nyomtatási Programját. A programot kifejezetten a nyomdaipari szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások számára hozták létre. A kezdeményezés célja, hogy ezek a vállalatok a program segítségével képesek legyenek csökkenteni az eszközeinek használatából fakadó környezeti hatásokat, és szén-dioxid semleges szolgáltatásokat kínálhassanak ügyfeleiknek.

A vállalat bejelentése alapján maga a Ricoh is a saját programja segítségével semlegesíti a 2012-es drupa kiállításon történő nyomtatásból keletkező szén-dioxid kibocsátást. A világ legnagyobb nyomdaipari kiállításán a Ricoh nagyrészt 100%-ig újrahasznosított papírt használ. A papírhulladékot pedig a cég partnere az Arjowiggins Graphic fogja újrahasznosításhoz összegyűjteni a kiállítás után. "A Ricoh-nál hisszük, hogy a fenntarthatóság felé való elhivatottságunk sorsdöntő az iparágunk és az egész bolygó szempontjából. Ezért vállalatunk mára a világ egyik vezető szállítója az olyan eszközöknek és megoldásoknak, amelyek lehetővé teszik a felelős, és környezetbarát nyomdai vállalkozások üzemeltetését." - mondta el Graham Moore európai üzletfejlesztési igazgató.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Környezetbarátabbak a Ricoh nyomdafestékei

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: