IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Magyar és történelem - Új magyar appok Windows Phone-ra A Windows Phone Piactér egyre bővülő kínálatában jelenleg több mint 80 ezer alkalmazás érhető el Magyarországon a Nokia Lumia 800 és a Nokia Lumia 710 készülékekre.
 
A számos magyar fejlesztésű applikáció egy része egyetemi hallgatók, illetve oktatók munkája, melyek a Nokia és a Microsoft, valamint partnereik kezdeményezésére és együttműködésével valósulhattak meg.

A MasterCard Mobile alkalmazás segítségével a gyorsan és biztonságosan bonyolíthatók az olyan pénzügyi tranzakciók, mint a mobilegyenleg feltöltés vagy internetes vásárlás a MasterCard Mobile Magyarország elfogadóhelyeken. Az applikáció ingyenes és regisztrációhoz kötött, melyhez MasterCard vagy CVC kóddal ellátott Maestro kártya szükséges.Az angol és magyar nyelven egyaránt hozzáférhető ingyenes Global Soccer alkalmazás a labdarúgás híreivel, a mérkőzések eredményeivel kapcsolatos információval látja el a focirajongókat. Az applikáció lehetőséget biztosít a kedvenc játékosokról, klubokról, vagy a legérdekesebb bajnokságokról szóló hírek közvetlen elérésére a telefon főképernyőjén keresztül. Az alkalmazás betekintést nyújt a labdarúgás történelmébe, így a futballmúlt érdekességei, az emlékezetes mérkőzések és a világklasszis játékosokról szóló történetek egyaránt megismerhetők.

A Múlt-kor applikáció az esztendő minden napján a világtörténelem legérdekesebb eseményeiről, a nap híres szülötteiről és elhunytairól tájékoztat. Az ingyenesen letölthető alkalmazás 9000 bejegyzést jelenít meg az év során.

A szintén ingyenes MEK Book applikációval az Országos Széchenyi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárának példányai olvashatók a Windows Phone-alapú okostelefonokon. Az alkalmazás a könyveket a telefonkészülékre tölti le, így a magyar és a világirodalom klasszikusai később internet hozzáférés nélkül is elérhetők.

A Kulturális GPS lehetőséget biztosít az egyes magyar települések múltjának és jelenének megismerésére. Az ingyenesen letölthető applikáció a történelmi Magyarország területén megtalálható kulturális értékek bemutatása mellett, a kiállítások, turisztikai látványosságok és múzeumok földrajzi helyéről, valamint nyitvatartási idejéről is tájékoztatást nyújt.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Új magyar appok Windows Phone-ra

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: