Projektorok - Oktatási projektorok

Interaktív projektorok az osztályteremben Hat országot kértek fel, hogy vegyen részt a tanulmányban és tizenkét középiskolát szereltek fel két-két Acer DLP interaktív projektorral.

Az interaktív projektor lehetővé tette a résztvevő tanárok számára, hogy a tanítás és tanulás új módját fedezzék fel, hogy saját interaktív anyagaikat készítsék el, továbbá hogy bevonják a diákokat a közös munkába” - mondta Diana Bannister, a Wolverhamptoni Egyetem képzés-technológiai fejlesztési igazgatója, aki a kiértékelési jelentésért volt felelős.

Az interaktív projektorok lehetővé teszik a tanárok számára, hogy a diákokat bevonják a közös tanulásba minden tantárgyban, az European Schoolnet legfrissebb közzétett jelentése szerint. A jelentés az Acer DLP interaktív projektor osztálytermi használatának értékelését célozza meg, és kiemel iránymutatásokat a legjobb gyakorlatokkal kapcsolatban mind az iskolák, mind a kereskedelmi szállítók számára szerte Európában.

A DLP Acer Interaktív projektor képes a meglévő projektor vásznakra és fehértáblákra, vagy közvetlenül a falra vetíteni. Nincs többé szükség különleges vetítővászonra, és a tanárok mindent interaktívvá tehetnek, amit csak kivetítenek, ráadásul az osztályterem bármely pontjáról.

“Az iskolai környezetben bevezetett technológiák egy újfajta együttműködést serkenthetnek a tanárok és tanulók között”, mondta Federico Carozzi, az Acer EMEA Oktatási menedzsere. “A fő cél a technológia beépítése az összes diák érdekében”.

A jelentés főbb megállapításai, az egyes országokban tett feltáró látogatás-sorozat után, azt mutatják, hogy a különböző országokban ugyanazokkal a kihívásokkal szembesülnek az interaktív tanulási technológiák osztálytermi bevezetése során. “A projektort számos téren lehet használni és nagy változatossággal képes tantárgyak egész sorát bemutatni. Azonban az iskoláknak és a tanárnak kell felelősséget vállalnia a hatékony tanulásért és tanításért; ez arról szól, hogy azt kell garantálni, hogy a pedagógiát kövesse a technológia” - mondta Diana Bannister. A teljes jelentést az alábbi linken lehet letölteni.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Interaktív Acer projektorok segíthetik az oktatást

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: