Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

A nemzetközi ECDL Alapítvány vezetésével, az Európai Bizottság megbízásából a nyelvtudás méréséhez hasonló, egységes keretrendszer készül az informatikai kompetenciákról.

Ahhoz, hogy a keretrendszer egyes kategóriái a legszélesebb egyetértésen alapuljanak, és mindenki számára egyértelműen határozzák meg a kompetenciaszinteket, az ECDL Alapítvány hazai eredményeinkre való tekintettel a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságot is felkérte az együttműködésre a dokumentum véglegesítésében.

A projekt közvetlenül járul hozzá az Európai Unió e-Skills stratégiájához, amelyről az Európai Bizottság "e-Skills for the 21st Century: Fostering Competitiveness, Growth and Jobs" című dokumentumában esik szó; és ugyancsak közvetlenül kapcsolódik a Digital Agenda of Europe 58. akciópontjához: Develop a framework to recognise ICT skills. Mindezért kiemelkedő fontosságú, hogy a készülő dokumentum az ECDL-közösség egyetértésével találkozzon, és ebben a magyar vélemények is megfelelő súllyal szerepeljenek. A dokumentum véglegesítése folyamatban van.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>>  NJSZT

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: