IKT műhely - Zöld IKT

iPad iPhone billentyűzet napenergiával Az egyik, ha nem a legtutibb üzlet manapság az Apple készülékekhez gyártott, lehetőleg jó minőségű kiegészítők gyártása. A Logitech mindig is élen járt ezen a területen, és ezzel a napelemes kiegészítővel azt is elérik, hogy környezettudatosan írhassuk meg dokumentumainkat az Apple eszközein.
A Logitech Wireless Solar Keyboard K760 a napelemes energiaellátáson kívül Bluetooth adatátvitelt és gyors eszközkiválasztást kínál: lehetővé teszi több készülék egyidejű csatlakoztatását, melyek között egy gombnyomással válthatunk. A billentyűzeten beépített napelemek biztosítják az akkumulátor környezetbarát töltését. Könnyen átkapcsolható Bluetooth csatlakozásának köszönhetően, a billentyűzetet akár három különböző készülékkel is párosíthatjuk, hogy aztán újracsatlakoztatás nélkül, pillanatok alatt válthassunk közöttük. Ez azt jelenti, hogy egy Mac-en gépelve egyetlen gombnyomással átkapcsolhatunk iPadre vagy iPhone-ra, és vissza.

A K760 billentyűzet vékony, minimalista formatervével és Mac-specifikus gombjaival - pl. Command, Brightness és Eject - hasznos kiegészítője lehet kedvenc Apple eszközünknek. A Logitech egyedi konkáv gombkialakítása kényelmes és halk gépelést tesz lehetővé, így nyilván gyorsabban és pontosabban vihetünk be szöveget, mint a virtuális billentyűzeteken.

A Solar Keyboard K760 környezetbarát PVC-mentes kialakítása, újrahasznosítható csomagolása és napelemes töltője mind a káros környezeti hatások csökkentését szolgálja. A korábbi napelemes Logitech billentyűzetekhez hasonlóan, a K760 is bármilyen természetes vagy mesterséges fénnyel feltölthető és a gyenge megvilágítást is tudja hasznosítani. A teljesen feltöltött billentyűzet vaksötétben is működőképes marad akár három hónapig (napi nyolc óra használatot feltételezve).


A Logitech Wireless Solar Keyboard K760 európai megjelenése 2012 júliusára várható, ajánlott fogyasztói ára 79,99 euró (kb. 25 ezer forint) lesz.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Napelemes billentyűzet iPadhez és iPhone-hoz

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: