Interaktív eszközök - Interaktív oktatóeszközök

EcoLogXL - Parányi mérésadatgyűjtő XL teljesítménnyel - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Az EcoLogXL maroknyi mérete ellenére bámulatosan sok adat feldolgozására képes,  szenzorokból széles a választék a változatos kísérletezéshez, kezelése pedig valóban gyerekjáték.

Ezért is lehet jó választás az eszköz a tanulói kísérletezés megszerettetéséhez az általános iskolákban, vagy akár a felsőbb oktatási intézményekben is...

EcoLogXL - Parányi mérésadatgyűjtő XL teljesítménnyel
Érzékeljük és értsük meg a környezetünket

Az EcoLogXL egy nagy teljesítményű zsebméretű mérésadatgyűjtő öt beépített érzékelővel van felszerelve, amelyhez még két bemeneten keresztül akár 30 különféle külső érzékelőt is lehet csatlakoztatni.

Egyszerűség, hatékonyság

Az egy gombbal való működtetés még kisgyerekek számára is barátságossá és könnyen kezelhetővé teszi a mérőeszközt. Nagy pontossága és megbízhatósága miatt nemcsak általános iskolákban, de középiskolákban, egyetemeken, tudományos kutató-intézetekben és az iparban is alkalmazható.

Mindenhol használható - Sokáig bírja

Az akkumulátorral működtetett EcoLogXL 30 napig önállóan is működőképes. Használhatjuk a szobában, a szabadban, vagy közvetlenül a számítógéphez is kapcsolhatjuk, ekkor a mért adatok feldolgozása és grafikus megjelenítése valósidejű.

EcoLogXL - a sokat tudó maroklabor

Az EcoLogXL maroknyi mérete ellenére valóban meglepően sokat tud (innen az XL a nevében):

A készülékben 5 beépített, jó minőségű érzékelő található (hőmérséklet, fényintenzitás, légnyomás, páratartalom, zajszint). Két külső érzékelő bemenete van, mintavételi sebessége pedig a "lusta" 2minta/óra beállítástól a 'fürge" 10minta/másodperc tartományban állítható.

Egyidejűleg maximum 7 érzékelővel lehet mérni, 8 bit (256 szintű) mintavételi felbontóképesség mellett, ami ezeknél a kísérleteknél tökéletes eredményt ad. Az alap 8 KB beépített memória lehet 16 KB is, ez opcionálisan választható.

A pici készülék 2 db 1,5 V-os elemmel működik.

EcoLogXL külső érzékelők

EcoLogXL - Parányi mérésadatgyűjtő XL teljesítménnyel Sokféle, alapvető és érdekes kísérletekhez való külső szenzorok közül lehet válogatni. Íme néhány, a példa kedvéért:  Feszültség-, áram- fényerősség-, hőmérséklet-, páratartalom-, távolság..., de van tüdő kapacitás, szívritmus mérő, coloriméter, és fénykapu is.

EcoLab multimédiás szoftver

EcoLogXL - Parányi mérésadatgyűjtő XL teljesítménnyel Az EcoLogXL alaptartozéka a Windows-kompatibilis EcoLab szoftver, ami remekül egyesíti magában a tudományos adatelemző hatékonyságát egy barátságos kezelőfelülettel, melyet a gyerekek örömmel és könnyen használnak.

A program összehasonlítja az adatokat a grafikonon, és szinte bármely matematikai függvényt fel tudjuk használni az adatok feldolgozása során.

EcoLogXL - Parányi mérésadatgyűjtő XL teljesítménnyel Az összegyűjtött adatok táblázatba és/vagy adatbázis rendszerbe exportálhatók , de a szoftver  maga is hiteles grafikonokat és könnyen használható táblázatokat hoz létre.

Az EcoLab szoftver minden olyan eszközt tartalmaz, amely szükséges a környezeti adatok méréséhez, rögzítéséhez és azok különböző formátumú megjelenítéshez, mint például a különböző műszer típusoknak megfelelő formátumok: analóg, digitális, stb.
EcoLogXL - Parányi mérésadatgyűjtő XL teljesítménnyel

Kézikönyv - öröm forgatni

Az EcoLogXL és az EcoLabXL kézikönyve egyszerű és szórakoztató kísérleteket tartalmaz. A könnyen olvasható, rajzokban és grafikonokban gazdag, könyv nagy segítség a diákoknak, hogy könnyen megértsék az olyan ökológiai jelenségeket, mint pl. az üvegházhatás, vagy a levegő és a hang közötti kapcsolatot.

Bemutatjuk: Innovatív Oktatási Technológiák Kft. - Húsz éve az innovatív oktatásért - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Bővebb információ itt olvasható ite.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: