IKT műhely - IKT az osztályomban

Matematika másképp - IKT eszközök a matematika szolgálatában

Richard English, az egyesült királyságbeli University of Hull előadója szerint a diákokat könnyebben meg lehetne nyerni a matematika számára, ha ezt a tantárgyat a mindennapi életükhöz kapcsolva, szórakoztató módon tanítanák.

Richard English beszélt erről június első hétvégéjén, amikor 100 e-Twinning programban részt vevő általános iskolai pedagógus gyűlt össze a portugáliai Lisszabonban, hogy részt vegyen a portugál Nemzeti Szolgáltatópont által szervezett Szakmai Továbbképzési Műhelyen. A műhely témája az IKT és a matematikaoktatás kapcsolata volt.

A résztvevőket Fernando Egidio Reis, az Oktatási Főigazgatóság (Directorate General for Education) és João Passarinho a Lisszabon és Tejo Völgye Regionális Igazgatósága (Lisbon and Tagus Valley Regional Directorate) képviselői fogadták. A nyitó előadást Richard English, az egyesült királyságbeli University of Hull előadója tartotta. English úr információkban bővelkedő, mégis provokatív és érdekfeszítő előadást tartott arról, hogy miként lehet a matematikát élő élménnyé tenni az általános iskolai képzés keretei között. Az előadás fő üzenete az volt, hogy bár a matematika köztünk van a mindennapokban, a tanítási gyakorlatban a valóságtól elszakított absztrakcióként jelenik meg, ám az IKT-k átgondolt használatával az általános iskolai tanárok érdekessé, és a gyerekek mindennapi életében használhatóvá is tehetnék a matematikai alkalmazásokat. Számos használható interaktív példával demonstrálta is a gyakorlati megvalósítás módjait.

A műhely második napjának nyitó előadásán Anne Gilleran, a Központi Szolgáltatópont képviselője tartott ismertetőt az e-Twinning programról. Ezután a résztvevők különféle témák szerinti kiscsoportokban beszélgettek az e-Twinning programról és az általános iskolai matematika oktatásáról. Amellett, hogy a résztvevőket megismertették az e-Twinning, a Személyes Munkafelület, a TestvérTér fő eszközeivel, a műhelyek az alábbi témákat kínálták feldolgozásra:

Scratch – Matematikai szoftver
• Robotika
• Matematikai IKT eszközök
• Matematika és interaktivitás
• Microsoft eszközök általános iskolák számára

Az utolsó napon is folytatódott a műhelymunka, az összes elhangzott prezentáció itt megtekinthető.

... Tovább a teljes cikkhez >>> etwinning.net

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: