Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Szeretne a zenei piac egyik meghatározó szereplője lenni a Microsoft, erre utalnak a legfrissebb kiszivárgott elképzelések, amelyekről a Bloomberg gazdasági hírügynökség számolt be.

Az új Xbox zenei szolgáltatás egyesítené a Spotify streaming- és az iTunes letöltési, illetve Cloud-lehetőségeit. A konszern már egyeztet a nagy zenei kiadókkal.

Az Xbox Music szolgáltatás az idén indulna el és a tengerentúli vállalat már tárgyal a négy nagy zenei kiadóval (Universal, Warner Music, Sony Music, EMI) a szükséges jogok megszerzéséről. A redmondi társaság gyakorlatilag ötvözné a Spotify és az iTunes legjobb funkcióit és egy olyan terméket kínálna a felhasználóknak, amely lehetővé tenné a zeneszámok tetszőleges felhasználását, legyen szó streaming-ajánlatokról vagy letöltésről. A kiadók egyike sem erősítette meg, igaz, nem is cáfolták a megbeszélésekkel kapcsolatos híreket.

Az Xbox Music havi- vagy éves átalánydíjért cserébe lehetővé tenné a dalok streamelését, de emellett a felhasználóknak egy online zenei bolton keresztül lehetőségük nyílna arra is, hogy megvásárolják a nekik tetsző zeneszámokat. Ezenkívül a szolgáltatás tartalmazna egy cloud-tárhelyet is, s az ott tárolt nótákhoz a Windows 8 és a Windows Phone 8 operációs rendszereket, illetve az Xboxokat használók egyaránt hozzáférhetnének.

A Bloomberg ugyanakkor kiemelte, hogy a tárgyalások még csak a kezdeti szakaszban vannak és egyelőre kérdéses, hogy a Microsoft képes lesz-e megszerezni az Xbox Music elindításához szükséges jogokat. Amennyiben ez nem sikerül, úgy a másik változat az, hogy a társaság fokozatosan vezeti be a szolgáltatást. A Microsoftnak ugyanakkor mindenképpen meg kellene állapodni mind a négy nagy zenei kiadóval, különben a kínálat szempontjából lépéshátrányba kerülne a Spotify és az iTunes mellett még a Zune szolgáltatással szemben is.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Az iTunes és a Spotify funkcióit ötvözné a Microsoft

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: