Interaktív eszközök - Interaktív oktatóeszközök

Bemutatjuk: NOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésNOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában

Napjainkban szemtanúi lehetünk a diáklaptopok megjelenésének az osztálytermekben. Ezek legtöbbje a "sima" laptop, netbook kategóriába tartozik, legfeljebb robosztus, "mindent" kibíró külsőbe csomagolva, hogy a kisebb gyerekek kezébe is oda lehessen adni.

A NOVA5000 azonban egy olyan különleges diákPC vagy digitális iskolatáska, amely még egy személyes és hordozható kísérleti laboratóriumot is magában rejt...

A tanulók rajonganak érte: új utakon a természettudományok oktatása

Bemutatjuk: NOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában A Nova5000 egy olyan hiánypótló iskolai diákszámítógép, amely azon túl, hogy mindenben megfelel egy diáklaptoppal szemben támasztható legfontosabb elvárásoknak, még természettudományos kísérleteket is végezhetünk segítségével az osztályban, a laboratóriumban, de akár a terepen is.

A készülék ideális megoldás lehet mind a kiscsoportos, mind az egyéni tanulás, kísérletezés területén, és az általános iskolától a közép- és szakiskolákon át az egyeteig, mindenütt jól használható.

Külföldi és hazai tapasztalatok azt bizonyítják, hogy rendkívüli mértékben növelhető az oktatás hatékonysága akkor, ha a tanulóknak személyes hozzáférést biztosítunk a személyi számítógépekhez.

A készülék

A Nova5000 a multimédiás oktatási eszközök legújabb generációja, melyet kimondottan iskolai felhasználásra, a tanulók mindennapi számítógép használatának figyelembe vételével terveztek.  Maga a készülék önállóan, mint diáklaptop is megállja a helyét, hiszen alig 1 kg-os súlya és kézbeillő mérete miatt ideálís, könnyen mobilizálható eszköz.   Processzor sebessége (624 MHz) és érintő képernyős(!) 7

Bemutatjuk: NOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában 

 

 A Nova5000 a multimédiás oktatási eszközök legújabb generációja, melyet kimondottan iskolai felhasználásra, a tanulók mindennapi számítógép használatának figyelembe vételével terveztek.

Maga a készülék önállóan, mint diáklaptop is megállja a helyét, hiszen alig 1 kg-os súlya és kézbeillő mérete miatt ideálís, könnyen mobilizálható eszköz.

Processzor sebessége (624 MHz) és érintő képernyős(!) 7" TFT LCD kijelzője tökéletesen megfelel a tanulói számítógépes igényeknek.Bemutatjuk: NOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában

Hálózatba kapcsolható akár WiFi-n keresztül is, ami lehetővé teszi, hogy a tanulók a mérési adatok gyűjtése közben pl. egy épületen belül mozogjanak, miközben kapcsolatban maradhatnak a hálózattal.

A beépített hangszóró és mikrofon multimédiás alkalmazások lejátszását illetve kreatív multimédiás projektek kivitelezését teszi lehetővé.

Külső egér, és billentyűzet csatlakoztatható hozzá, így bárki számára kényelmes kezelést biztosít.

A szoftverek

Alapszoftverek széles választékban - A minigép Windows CE.NE 5.0 operációs rendszerrel érkezik és megtalálhatók rajta a legalapvetőbb olyan alkalmazások, mint az Internet Explorer, a Word, Excel, Media Player, PowerPoint, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Speciális szoftverek - ettől lesz különösen értékes és egyedi - A készülék értékét nagy mértékben növeli, hogy a gép még számos más, egyedi és értékes szoftverrel  érkezik: ilyen például az integrált mérésadatgyűjtő, multimédiás adatmegjelenítő és kiértékelő szoftver, vagy a matematikai szoftver és a tudományos kalkulátor is.

Bemutatjuk: NOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában

Bemutatjuk: NOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában

Nyugalom, nem fog lemerülni - A mobilitás és nyugodt tanulói munkavégzés szempontjából nem elhanyagolható szempont a hosszú élettartamú akkumulátor, amely egy feltöltéssel 8 óra működésre képes.

Az érzékelők

Kalandra fel! Labor a zsebben

Mint említettük a készülék legnagyobb újdonsága az, hogy a diákPC funkciókon túl, a NOVA5000 egy integrált komplett természettudományi kísérleti eszközrendszer is tantermi és terepi kísérletekhez, mérésekhez.

Fizika, biológia, kémia, környezetismeret - A meglehetősen nagy szondaválaszték (jelenleg 60!) legtöbbje olyan kicsi, hogy akár a zsebben is elfér, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy a NOVA5000 egy kézben és zsebben hordozható kísérleti laboratórium.

A széles választék érzékeltetésére álljon itt néhány a NOVA5000-hez csatlakoztatható érzékelők közül:

Bemutatjuk: NOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában

Feszültségmérők, árammérők, külső mikrofon, fényerősség mérők, hőmérséklet szondák, gáz nyomás mérő, PH elektróda + adapter, páratartalom mérő, Erő- távolság- és szívritmus mérő...

Van ezen kívül még digitális fénykapu, oxigén elektróda + adapter, Geiger Müller számláló, vezetőképesség mérő, coloriméter és zajszínt mérő is.

A lista azonban nem teljes, az összes érzékelő listája az I.T.E. Magyarország Kft. honlapján található.

Megéri a pénzét - három fontos szempont az érték/ár arány kapcsán
"A gyerekek nagyon élvezik az adatok gyűjtését és gyors, látványos kiértékelését. Szabályszerűen lázba jönnek, amikor a mérési eredményeket elemzik és minden kísérletet odaadóan végeznek el - nem úgy mint régebben, amikor még nem voltak ilyen eszközeink."

Amikor az eszköz(rendszer) bekerülési költségét vizsgáljuk legalább 3 fontos szempontot érdemes szem előtt tartani:

  • Mivel egy rendkívül mobilis megoldásról van szó, ezért nem szükséges feltétlenül külön laboratóriumi tantermet biztosítani ahhoz, hogy természettudományos kísérleteket végezhessünk.

  • A készülékkel érkező speciális és értékes szoftvereket nem kell külön beszerezni

  • A természettudományos tantárgyak újbóli megszerettetése a digitinikkel ma már szinte lehetetlen számítógép és internet nélkül

Bemutatjuk: NOVA5000 - Kísérleti laboratórium a digitális iskolatáskában
 A cikk teljes terjedelemben itt olvasható ite.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: