Közösség - Események

3. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés3. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia

3. Digitális Esélyegyenlőség Konferencia a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében 2009. november 26-án, Budapesten, a Hotel Gellért Tea szalonjában

Fővédnök: Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Főtámogató: Miniszterelnöki Hivatal, Szakmai támogatók: Cisco Systems Magyarország Kft. és az INTEL Hungary Kft.

3. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia Ámulva-irigykedve hallgathattuk májusban, hogyan ugorják át a portugálok egy nekifutásra a digitális szakadékot. Júniusban arról értesülhettünk, hogy California kormányzója, Arnold Schwarzenegger rendeletet adott ki, amely megerősíti, hogy egy állam versenyképességének záloga a digitális írástudás, ezért 2009 végét szabja meg határidőnek a digitális esélyegyenlőség megteremtésének akciótervéhez.

Mindehhez képest hol áll Magyarország? Mit tettünk eddig és merre tartunk? Mi az ndk és az nszk, és hogy kerül a csizma az asztalra? Melyek az információs társadalom legújabb vívmányai és mire jók az embereknek? Van-e országosan működő stratégiánk arra, hogy hogyan motiváljunk, hogyan segítsünk az embereknek behozni a „digitális hátrányt”, hogy e-állampolgárként is érvényesíthessék érdekeiket, jogaikat? Egyáltalán: tudjuk-e, milyen társadalmi folyamatok zajlanak, mi újság a hátrányos helyzetű régiókban és társadalmi rétegeknél; milyen beruházások és képzési programok valósulnak meg ma Magyarországon a digitális esélyegyenlőség megteremtése érdekében?

Ilyen és hasonló a kérdésekre keressük a választ a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság immár hagyományosnak mondható, harmadik alkalommal sorra kerülő Digitális Esélyegyenlőség konferenciájának előadói segítségével. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy az előadások mindegyike után lesz hozzászólási, konzultációs lehetőség: így valódi párbeszédre, tapasztalatcserére nyílik lehetőség az előadó-szakértők és a résztvevők között olyan témákban, amelyekért a szakma és az ország vezetői közös felelősségvállalással tartozik a társadalom iránt.

A konferencia programja:

09:30 - 09:55  Regisztráció

09:55 - 10:05  Bálint Ákos: a konferencia megnyitása

10:05 - 10:20  Alföldi István: „Van-e nszk Portugáliában?”

10:20 - 10:50  Csepeli György: „Internetezés és autonómia”

10:50 - 11:10  Szünet

11:10 - 11:40  Tristan Wilkinson: „INTEL és a digitális esélyegyenlőség”

11:40 - 12:10  Béni Gabriella – Radics Tamás: „CISCO megoldások a digitális esélyegyenlőségért”

12:10 - 12:40  Piros Márta: „Netszeregy”

12:40 - 13:50  Ebéd

13:50 - 14:30  Az NJSZT 2009. évi díjainak átadása „Az év informatikai újságírója”díj átadása

14:30 - 15:00  Karvalics László: „Komoly játékok (serious games) a termelésben, az oktatásban és a digitális esélyegyenlőségért”

15:00 - 15:30  Csatári Bálint – Kanalas Imre: „Kistérségeink területi és digitális egyenlőtlenségei”

15:30 - 16:00  Siroki László: „Digitális esélyegyenlőség Alsószentmártonban. Wifi Falu tapasztalatok.”

16:00 - 16:30  Kincses Gyula – Surján György: „Mit gyógyít az információ? – Digitális esélyegyenlőség és egészség”

A konferencia programja tehát áttekintést ad az információs társadalomban, az abban zajló technológiai, szociális, lélektani és életviteli folyamatokról és további teendőkről, prioritásokról. Mindezen túl a 3. DE! konferencia hivatott az EU i2010 célkitűzéseihez kapcsolódó hazai programok, áttörési lehetőségek bemutatására is.

A konferenciát levezeti: Dr Péceli Gábor, az NJSZT Elnöke, a BME rektora.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Online regisztráció: http://de.njszt.hu/rendezvenyek/de3/jelentkezes

A konferencia médiapartnerei: IT-Business, Prím Online

Az internetes közvetítésről a Kékalma Stúdió gondoskodik.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Alföldi István ügyvezető igazgató     Péceli Gábor elnök

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható de.njszt.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: