Hírek - IKT hírek röviden

Gyártásra kész a Microsoft Windows 8
A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 8 elérte a Release to Manufacturing (RTM), azaz a gyártásra kész állapotot. Ez a Windows operációs rendszer következő generációjának utolsó mérföldköve a termék megjelenése előtt.
A Microsoft legújabb operációs rendszere gyors, minden eddiginél tökéletesebb felhasználói élményt nyújt a felhasználók számára. Az RTM változattal immár befejeződött a rendszer kódjának fejlesztése, amelyet a Microsoft mérnökei a Windows 8 tavaly szeptemberben megjelent első előnézeti változata óta kapott felhasználói visszajelzések alapján végeztek. Az RTM változatról további információt Steven Sinofsky, a Microsoft Windows és Windows Live üzletág igazgatójának blogja kínál.

Fejlesztők, vállalatok, IT szakemberek és partnerek fogják hamarosan megkapni a Windows 8 RTM kódját. Az ütemezés a következőképpen zajlik:

·                    Augusztus 15.: A fejlesztők, akik új alkalmazásokat készítenek a Windows 8-ra, a végleges változatot letölthetik a Microsoft MSDN fejlesztői oldaláról, és ellátogathatnak a Windows Fejlesztői Központjára, hogy elérjék a Visual Studio 2012-t az alkalmazások fejlesztéséhez.

·                    Augusztus 15.: A vállalatok IT szakemberei a TechNet előfizetésen keresztül elérhetik a Windows 8 végleges változatát.

·                    Augusztus 16.: A Microsoft Frissítési Garanciával (SA) rendelkező ügyfelek a Windows 8 Enterprise változatát letölthetik a  Volume Licensing Service Center-en (VLSC) keresztül. Így a Windows 8 immár teljes változatát próbálhatják ki, tesztelhetik a szervezeten belül.

·                    Augusztus 16.: A Microsoft Partner Network tagjai hozzájutnak a Windows 8-hoz.

·                    Augusztus 20.: A Microsoft Action Pack Providers (MAPS) tagjai hozzáférhetnek a Windows 8 végleges változatához.

·          Szeptember 1.: Az SA-szerződés nélkül mennyiségi licencet vásároló ügyfelek megvásárolhatják a Windows 8-at a Microsoft mennyiségi licenc viszonteladóktól.

A fejlesztők ellátogathatnak a Windows fejlesztői oldalára, ahol különböző eszközöket és forrásokat találnak a Windows Store-ban publikálható alkalmazások tervezéséhez, fejlesztéséhez és piacra viteléhez. Míg a korábbi előnézeti változatokban csak ingyenes alkalmazásokat lehetett publikálni, az RTM-ben már fizetős alkalmazások is bekerülhetnek a Windows Store-ba.

A Windows 8 a végfelhasználók számára 2012. október 26-ától érhető el. Azoknak a felhasználóknak, akik az elsők között szeretnék megismerni a Windows 8 végleges változatának képességeit, a Microsoft kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít. Aki 2012. június 2. - 2013. január 31. között bármilyen Windows 7 operációs rendszerrel – ez alól kivétel a Windows 7 Starter változat – előtelepített számítógépet vásárol, lehetőséget kap arra, hogy a PC-n futó rendszert Windows 8 Pro verzióra frissítse. Ennek költsége mindössze 14,99 euró – 300 forint/euró árfolyamon számolva hozzávetőleg 4500 forint[1].

Azok, akik a végleges változat előtt szeretnének megismerkedni a Windows 8 operációs rendszerrel, a Release Preview változatot letölthetik a http://preview.windows.com oldalról.

Bővebb információ a www.microsoft.hu weboldalon található.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: