Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Windows 8 Release Preview verzióját a konszern több mint 30 000 számítógépére telepítették fel. Mindez részét képezte az úgynevezett Dogfooding gyakorlatnak, amelynek során a társaság alkalmazottai "a saját bőrükön" próbálják ki az új termékeket.
A belső IT-csoport különböző ajánlatokkal, egy HelpDesk szolgáltatással és online fórumokkal segítette azokat a munkatársakat, akik hajlandók voltak részt venni a Windows 8 Release Preview tesztelésében. A jelentkezők probléma esetén tippeket és megoldási javaslatokat kaptak.

A projekt azonban nem csak ebből állt, ugyanis a szakemberek a Windows To Go változatát feltelepítették 75 USB-kulcsra és azt tanulmányozták, hogy a Windows 8 ilyen módon zökkenőmentesen elindítható-e és használható-e a PC-ken. Az eszközöket magas rangú dolgozók és mérnökök kapták meg, nekik kellett megvizsgálniuk azt, hogy az operációs rendszer miként vizsgázik "éles" körülmények között.

A projekt célja nem csak az volt, hogy kiszűrjék a hibákat, hanem a Microsoft vezetői azt is tanulmányozták, hogy az új operációs rendszer mennyire használható céges környezetben. Felmerültek ugyanis olyan vélemények, hogy a Windows 8-tól idegenkedni fognak a vállalatok, mivel a szoftver a billentyűzet és az egér helyett az érintőképernyő használatára épít, illetve mert a cégek köztudottan kivárnak az új operációs rendszerek megjelenésekor. A Microsoft egyébként az elmúlt hónapokban az Office 2013 irodai programcsomagot és internetes szolgáltatásokat tesztelt egy hasonló Dogfooding projekt keretében.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - 30 000 Microsoft-dolgozó tesztelte a Windows 8 Release Preview kiadását

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: