IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Kivágható, 3D betűtípus a WordbeA Punched Out egy ritka és érdekes betűtípus, amely a begépelt betűk kiterített rajzát adja meg. A betűt a megfelelő méretre nagyítva kivághatjuk és egy valódi 3D betűvé ragaszthatjuk össze.

 

A PKivágható, 3D betűtípus a Wordbeunched Out fontot a dafont.com weboldalról tölthetjük le >>> a DOWNLOAD gombra kattintva. A punched_out.ttf állományt a Microsoft Word fontkészletébe legegyszerűbben úgy telepíthetjük Windows 7 alatt, hogy jobb egérgombbal rákattintunk a fájlra, majd a menüből a Telepítés opciót választjuk.  Ekkor az új font beépül a Word 2010-be.

 

A Wordben egy üres oldalra, lapra kiírjuk a kivágandó betűket vagy szót (ha kell, vízszintes tájolásra állíthatjuk az oldalt), majd megváltoztatjuk a betűtípust Pounched Out-ra és a kívánt nagyságúra állítjuk a betűk méretét. Nyomtatás után a betűket kivágjuk, a szaggatott vonalak mentén hajtogatjuk, majd a fülek segítségével összeragasztjuk az immár háromdimenzióssá vált betűket.

 

Kivágható, 3D betűtípus a WordbeEz a kép az OK szót mutatja.

A dafont.com  oldalról egyébként még számos érdekes, nem mindennapi betűtípust tölthetünk le.

Forrás: A Punched Out betűtípust Klacsákné Tóth Ágota tanárnő ajánlotta figyelmünkbe.

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: