Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakA projekt keretében az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. jelenleg 27 partnerrel működik együtt, felhasználva mindazt a pedagógiai és technológiai tapasztalatot, amelyet 18 európai állam oktatásügye, ezen belül 14 oktatásügyért felelős minisztérium e kérdésekben fel tud mutatni.

 A projekt keretében, amely immár a 3. ciklusához érkezett, az iskolai képzés aktuális, megoldásra váró problémahelyzeteihez készülnek olyan óratervek, amelyek a konstruktív pedagógia és a projekt alapú tanítás módszertani alapjaira épülnek, és IKT eszközök felhasználásával teszik hatékonyabbá a tanulást és tanítást. A tervezési szakasz után az óraterveket és az IKT eszközöket a résztvevő országok vállalkozó pedagógusai adaptálják a helyi lehetőségekre, és valóságos helyzetben, saját órájukon próbálják ki azokat. E szakmai szűrő után válnak véglegessé és publikussá a tananyagok és oktatási segédletek.

Az adaptáláshoz és teszteléshez várjuk olyan pedagógusok jelentkezését, akik 6-12. évfolyamon tanítanak lehetőség szerint matematika, informatika, technika vagy természettudományos tantárgyat. Más szakos pedagógusok jelentkezését is szívesen látjuk, mivel a természettudományos kereszttantervi témák feldolgozhatók az idegennyelvi- vagy humán tanórák keretében is.

Miért érdemes csatlakozni? Az iTEC projekt új eszközöket, motivációt teremt az innováció és a kreativitás számára. Lehetőséget ad arra is, hogy szakmai kapcsolatrendszerünket bővítsük hazai és európai kollégákkal. Ehhez a megújult Sulinet portál közösségi felülete biztosítja a kommunikáció helyét és eszközeit. Módszertani eszköztárunkat gazdagíthatjuk új eszközök és alkalmazási lehetőségek megismerésével, és európai dimenzióba helyezhetjük saját tanítási gyakorlatunkat.


Kedves Kollégák!

A projekt magyar partnerének képviseletében az EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya szeretettel várja egyéni tanárok, valamint munkaközösségek, tantestületek jelentkezését is.

A feladat, amelyhez kollégákat hívunk, az IKT eszközökkel támogatott óratervek kipróbálása egy vagy több tanórán, ezeknek a valós helyi viszonyokhoz való igazítása, és a kipróbálás során keletkezett tapasztalatok megfogalmazása az erre a célra szolgáló űrlapon. Az iTEC korábbi ciklusaiban a magyarországi pedagógusok a legaktívabbak közé tartoztak.

A 3. ciklus kísérleti szakaszára 2012. szeptember-decemberben kerül sor. Azok a kollégák, akik jelentkeznek a tesztelésre és részt vesznek a munkában:

• részt vesznek egy képzésen, amely két alkalommal zajlik, szeptember 14-én és 15-én Budapesten
• egy, a Sulinet portálon működő szakmai csoportban kommunikálnak egymással és a projekt segítőivel (heti 1 jelentkezés kötelező)
• újszerű módszertani eszközöket próbálnak ki tanulócsoportjaikkal

Bár a projekt nemzetközi keretek között zajlik, a tesztelői munkában való részvételnek nem feltétele az angol nyelvtudás. A kísérletben résztvevő pedagógusok számára szakmai és technikai támogatást biztosítunk.

Az iTEC tanárok előnyt élveznek a Sulinetwork 2013 konferenciára való jelentkezéskor, ezen kívül a nemzetközi projektben való részvételt igazoló oklevelet is kapnak. A legjobb projektek bemutatkozhatnak a Sulinetwork 2013 konferencián.

Az iTEC képzés és részvétel 10 órás felnőttképzésnek minősül (szerződés kötésével), így arról a sikeresen tesztelők igazolást kapnak.

A projektről további információk találhatók angolul a nemzetközi projekt honlapon.

Jelentkezni az itec@educatio.hu címre küldött fényképes, szakmai önéletrajzzal, illetve egy rövid motivációs levéllel lehet, amelyben szerepel a tantárgy, a korosztály és a rendelkezésre álló IKT eszközrendszer is. Azok a kollégák, akik az 1. és/vagy a 2. ciklusban már sikeresen részt vettek, és kitöltötték a pilot visszajelző kérdőívet, egy rövid motivációs levéllel jelentkezhetnek. Kérjük, a motivációs levélben jelöljék meg, a projekt melyik ciklusában működtek közre.

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 7.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> iTEC - C3 A jövő osztályterme – kísérletező kedvű tanárokat keresünk

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: