Hírek - IKT hírek röviden

Tanévkezdés iPad-el két belga iskolábanAz igazgatóság márciusban jelentette be az „iPad az iskolában” programot, és ekkor kötelezte arra a diákokat, hogy az új iskolaév őszi kezdetére szerezzék be az Apple termékét.

Kötelezően előírták két belgiumi iskola diákjainak az iPad táblagép beszerzését az új tanév kezdetére, annak ellenére, hogy a tanfelügyelőség ellenezte a tervet, és egyes szülők is tiltakoztak.

Belgium flandriai partvidékén a Blankenberge településen lévő Saint-Pierre kollégium és a hozzá kapcsolódó Saint-Joseph kereskedelmi iskola összesen 710, 12-19 éves növendékére vonatkozik az intézkedés.

Az igazgatóság márciusban jelentette be az „iPad az iskolában” programot, és ekkor kötelezte arra a diákokat, hogy az új iskolaév őszi kezdetére szerezzék be az Apple termékét.

Az iskolák több lehetőséget kínáltak fel tanulóiknak: azok, akik már rendelkeznek egy iPad készülékkel, bevihetik azt az órákra, a többiek 465 euróért vásárolhatnak egy iPad3-as típust, illetve 160 euróért bérelhetnek egyet a tanév időtartamára. Az igazgatóság szerint a többletköltségeket részben ellensúlyozni fogják a megtakarítások, hiszen kevesebb fénymásolatra és tankönyvre, számológépre, atlaszra és hasonlókra lesz szükség.

A De Standaard lap szerint néhány szülő tiltakozást nyújtott be a flamand oktatási minisztériumhoz (Belgiumban a közoktatás a tartományok illetékességi körébe tartozik), ami helyt is adott a panaszuknak. Az iskolák igazgatósága viszont megfellebbezte a hatóság döntését és egyelőre folytatja az előkészületeket.

„Várjuk a minisztérium döntését, ami feltehetőleg az iskolaév kezdete után születik majd meg. A projekt már annyira előrehaladott állapotban van, hogy lehetetlen visszakoznunk” – mondta a lapnak Nicole Vancoillie, az egyik iskolai illetékes, aki szerint a legrosszabb esetben is csak pénzbírság vár az intézményre eljárási hiba címén.

A táblagépek használata több országban is terjedőben van, különösen Ázsiában népszerűek. Dél-Korea és Szingapúr egyes iskoláiból az iPad és társai teljesen kiszorították a tankönyveket és a füzeteket.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu - Kötelező lesz az iPad két belga iskolában

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: