Hírek - IKT hírek röviden

99 interaktív tábla NagykanizsánA beruházás jóvoltából olyan berendezésekhez jutottak hozzá a tanulók és a tanárok, amelyekkel bővült a tanítás-tanulás eszköztára, s magát a tanulást is érdekesebbé, a világra nyitottabbá tehetik.

Új számítógépekkel és infokommunikációs eszközökkel szerelték fel a nagykanizsai közoktatási intézményeket. Cseresnyés Péter polgármester szerdán, a beruházás zárásaként tartott sajtótájékoztatón elmondta: a nagykanizsai iskolák informatikai eszközökkel történő ellátottsága mára elérte a 21. század színvonalát.

Rodekné Hederics Erika, az önkormányzat pályázati irodájának vezetője kifejtette: az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósult modernizációhoz 177,2 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el a város. A beruházás során egyebek mellett 348 számítógépet, 99 interaktív táblát, notebookot és projektort tartalmazó tantermi csomagot, 18 wifi-egységet, valamint 14 olyan számítástechnikai csomagot is vásároltak, amelyet a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásához használnak.

A beszerzett eszközök révén nemcsak korszerűsítették a közoktatási intézmények számítógép-állományát, hanem a pedagógiai, mérési-értékelési és adminisztrációs feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúrát is sikerült kialakítani. A tantermek 40 százalékát interaktív prezentációs eszközökkel látták el.
Az irodavezető hozzátette: bár a város pályázatát már 2008 decemberében támogatásra érdemesnek ítélték, a kétszeri eredménytelen központi közbeszerzési eljárás miatt csak 2011 januárjában írhatták alá a támogatási szerződést. Ezután már az önkormányzat saját közbeszerzési kiírás után vásárolta meg a szükséges eszközöket.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> MTI

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: