Interaktív eszközök - Interaktív oktatóeszközök

USB Link – A meglévő számítógépek természettudományi eszközzé varázsolásának legegyszerűbb módja - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésA sorozatunkban eddig bemutatott természettudományos kísérleti rendszerek közül az USB Link érzékelő- illesztőegység apróságával és költséghatékonyságával tűnik ki: mivel bármilyen típusú tanulói számítógéphez csatlakoztatható, ezért kulcsot jelenthet az egyszerűen és gyorsan végezhető természettudományos kísérletezéshez, és azonnali multimédiás kiértékeléshez az általános és középiskolások számára....

Számítógépből természettudományi kísérleti eszközt, pillanatok alatt

Az USB Link nem más, mint egy kijelző, és adatfeldolgozó egység nélküli, miniatűr illesztőegység, amely kapcsolatot teremt a változatos érzékelő szondák és a számítógép között.

USB Link – A meglévő számítógépek természettudományi eszközzé varázsolásának legegyszerűbb módjaLegfőbb előnyei, röviden így foglalhatók össze:
  • közvetlenül csatlakoztatható a számítógép USB portjához
  • Plug'n'Play csatlakoztás, és már indulhat is a mérésadatgyűjtésUSB Link – A meglévő számítógépek természettudományi eszközzé varázsolásának legegyszerűbb módja
  • nagyszámú online mintavételezés, amely elérheti a másodpercenkénti 10.000-res mintaszámot is
  • 4 csatornás bemenet, egyidejű adatgyűjtés maximum 8 érzékelővel
  • 65-féle érzékelő csatlakoztatható
  • automatikus érzékelő felismerés
  • a mért adatok teljes körű analizálása a MultiLab mérésadat elemző szoftverrel

USB Link – A meglévő számítógépek természettudományi eszközzé varázsolásának legegyszerűbb módja

Adatgyűjtés és -kiértékelés a számítógépen

 Az érzékelőkről származó adatok a számítógépen gyűlnek, és kerülnek kiértékelésre a MultiLab adatelemző szoftverrel.

A multimédiás program segítségével, valósidejű adatátvitel mellett, az adatok grafikus, táblázatos, vagy analóg formában megjeleníthetők.

A mérési folyamat rögzíthető és visszajátszható. Web kamera segítségével multimédiás mérési utasítások, jegyzőkönyvek készíthetők a tantervhez illeszkedő mérésekhez és kísérletekhez.

Az adatok különböző, magas szintű matematikai eszközökkel is elemezhetők.  A programba integrálva vannak az olyan jól ismert Office alkalmazások, mint pl. WORD,  és az EXCEL.

Biológiai, kémiai, fizikai és környezetvédelmi kísérletezéshez

A MultiLab szoftver és az USB Link együtt lefedik a természettudományos projekt feladatok teljes spektrumát. A tanárok és diákok biológiai, kémiai, fizikai és környezetvédelmi kísérleteket végezhetnek.

A kísérleteket digitális munkafüzet egészíti ki, amelyben részletesen és színesen vannak a kísérletezés beállításai leírva.

USB Link – A meglévő számítógépek természettudományi eszközzé varázsolásának legegyszerűbb módja

Költséghatékonyságból ötös

Az USB Link segítségével akár a hagyományos számítógépes, vagy informatikai teremből is kísérleti laboratóriumot termethetünk komoly berüházási költség nélkül.

A hordozható, robosztus kivitelú, diákPC-k iskolai megjelenésével pedig, akár terepen is használható, mobil természettudományos kísérleti körülményeket teremthetünk valóban költséghatékony módon.

Bemutatjuk: Innovatív Oktatási Technológiák Kft. - Húsz éve az innovatív oktatásért - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
További információ az USB Link-ről itt olvasható ite.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: