Interaktív eszközök - Interaktív oktatóeszközök

TechnoLab konstrukciós modellező készlet - Játékos tanulás 10-18 éveseknek - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésTechnoLab konstrukciós modellező készlet - Játékos tanulás 10-18 éveseknek

A TechnoLab modellező készlettel a matematikai, fizikai, környezeti, technikai, informatikai ismeretek bővíthetők, gyakorolhatók.

Segítségével a tanulás nem csak az elméleti ismeretek bővülnek: a gyakorlati tevékenység és probléma-megoldás során, játékos formában tárul fel a tapasztalati tudás világa a tanulók előtt...

Napjainkban, amikor a technika és a korszerű technológiák teljesen átszövik mindennapjainkat, nem csak a szakiskolákban, de a gimnáziumban tanulóknak is jó, ha kézzel fogható fogalmuk van a modern technológiákról.

TechnoLab konstrukciós modellező készlet - Játékos tanulás 10-18 éveseknekA készlet fő elemei
  • Építőelemek: a modellek összeállításához szükséges különböző méretű, és színű flexibilis profil rudak, sík és térbeli csatlakozók, fogaskerekek, stb.

  • Elektromos eszközök: a modellek működtetéséhez és vezérléséhez motorok és különféle érzékelők

  • Interfész egység: programozható, négy csatornás

  • Programozó szoftver, ikonos, irányítástechnikai vezérlő programok készítéséhez

Megfogható, színes világ - számítógépes vezérléssel

Az építőelemek formai kialakítása és színstruktúrája együttesen szolgálja a logikus gondolkodás fejlesztését egyszerű sík, térbeli és összetett modellek építésével.

TechnoLab konstrukciós modellező készlet - Játékos tanulás 10-18 éveseknekA be- és kimeneti elektromos eszközök - érintéskapcsoló, fény, szögelfordulás és fordulatszám mérésére alkalmas érzékelők, hajtást biztosító elektromotorok, kétszínű fényforrások - összetett projekt alkalmazások összeállítását teszi lehetővé.

A modellek a 4 csatornás interfész egységen keresztül számítógéppel programozottan működtethetők.

A programozó szoftver könnyen kezelhető, ikonalapú. A programozás 4 didaktikai szinten (közvetlen, automata, interaktív, csoportos mód) valósítható meg.

Az egyszerű csigáktól a komplex irányítástechnikáig

A csigák, emelők, kerekek és tengelyek felhasználásával bármilyen egyszerű szerkezet és gépezet megalkotható, ennek során a tanulók megismerkednek a fizikai és technikai kifejezésekkel, fogalmakkal.

A fogaskerekek és motorok alkalmazásával tovább bővíthető a motorizál gépek és az alkalmazott hajtások működésének megismerése és a konstruktív gondolkozás elsajátítása. A projekt munka keretében, az interfész és a működtető szoftver felhasználásával, egyszerű vezérléseket építhetnek megismerkedve az irányítás technika alapjaival és alkalmazásával a mindennapi élet különböző területein.

Módszertani segítség - lépésről lépésre

Az modellezőkészlet komponenseit komplett magyar nyelvi pedagógiai dokumentáció integrálja koherens oktatási tartalommal. Ennek részei: a kollaboratív tanulási folyamatot feltételező tanári kézikönyv, a tanulói munkafüzet, a szoftver felhasználói kézikönyv.

Bemutatjuk: Innovatív Oktatási Technológiák Kft. - Húsz éve az innovatív oktatásért - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
További információ a TechnoLab-ról itt >>>

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: