Számítógépek - Okostelefonok

Kesztyűs kézzel is vezérlehető és vezeték nélkül tölthető a Windows Phone 8 Lumnia okostelefon. A Microsoft és a Nokia lerántotta leplet az új mobil operációs rendszerről és két új Lumiáról. Mindezt vezeték nélküli töltés egészíti ki.

A Microsoft és a Nokia közös rendezvényen rántotta le a leplet az új mobil operációs rendszerről, valamint az azzal egy időben érkező két új Lumia változatról, ezt pedig vezeték nélküli töltés egészíti ki.

Ahogy azt vártuk, a két cég végre sort kerített a fontos bejelentésekre, bár ezen bejelentéseket vegyes fogadtatás követte. A Microsoft ismertette a Windows Phone 8 nagyobb újításait, úgy mint NFC támogatás, jobban egyénire szabható kezdőképernyő, screenshot készítési lehetőség, a kamera app kiegészítése és az appok ide történő beágyazása.

 


A Nokia Lumia 920 kapta a főszerepet a bemutatón, ezen az okostelefonon futott a WP8 is. 4,5 hüvelykes PureMotion HD+ kijelző, 1280 x 768 pixel felbontás, 1,5 GHz-es ikermagos Snapdragon S4 processzor, NFC, vezeték nélküli töltés lehetősége, 8 megapixeles hátoldali PureView kamera, 2000 mAh-ás akkumulátor, valamint javított touch technológia szerepel a listán - a cég szerint ez utóbbi többek között lehetővé teszi a kesztyűben történő vezérlést is.


A Lumia 820 a középkategóriát célozza meg, ugyanazon 1,5 GHz-es ikermagos chippel, 1 GB RAM és egy 4,3 hüvelykes ClearBlack OLED-kijelzővel. A 800 x 480 pixel felbontást hagyományos 8 megapixeles Carl Zeiss optika kíséri, egy elülső VGA-kamerával. 8 GB-os belső tároló, microSD-támogatás, valamint további 7 GB tárolóhely a Microsoft SkyDrive névre keresztelt felhő-platformjában teszi ki a teljes tárhelyet, az LTE és a különálló HSPA+ példányok valamikor az idei év vége előtt jelennek meg hivatalosan, hét különböző színben.


A Nokia saját adatai szerint világszerte eddig 7 millió különböző Lumia okostelefont adtak el, ebből 4 millió a második negyedévben kelt el - emlékezhetünk arra, hogy az USA-ban alig 600 ezer darabot vásároltak meg.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Windows Phone 8 Nokia Lumia 920 és 820

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: