Interaktív eszközök - Elölről vetített Interaktív táblák

Interaktív tábla piackutatás - Minden második iskolában van már interaktív tábla - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

A SMART Board interaktív táblák kizárólagos hazai forgalmazója, az LSK Hungária Kft., egy piackutató cég segítségével országos reprezentatív felmérést készíttetett a hazai közoktatási intézmények körében az interaktív táblák ismertségének, elterjedtségének és használatának körülményeiről.

A kutatás elkészült és számos meglepő eredménnyel szolgált...

A piackutatás körülményei

A felmérés során mintegy 648 alap- vagy középfokú oktatási intézmény kérdeztek meg országszerte. Ilyen mintavétel esetén a felmérés feltétlenül reprezentatívnak tekinthető, hiszen  a hibahatár így +/- 3,93 %, 95%-os megbízhatósági szint mellett.

Fontos az is, hogy a megkérdezetteket elfogultság nem befolyásolhatta, mert a megbízó kiléte nem volt ismeretes a válaszadók előtt. A felmérés alapos, egyenként 15 perces volt, a kérdések különböző vizsgálati-módszertani szempont szerint lettek összeállítva.

A felmérés eredményei

A SMART Board a legismertebb; A felmérés szerint az érintettek közel harmada, (30%) egyetlen interaktív tábla márkát sem ismer. Azok körében viszont, akik valamilyen márkát meg tudtak nevezni, messze a SMART volt a legismertebb.

Interaktív tábla piackutatás - Minden második iskolában van már interaktív tábla A SMART Board a leggyakoribb; Az intézmények 16%-ában többféle márka is megtalálható. Ma már minden második iskolában van interaktív tábla, a legelterjedtebb digitális tábla típus a SMART Board.

Használjuk - nem használjuk; Ahol rendelkeznek interaktív táblával, ott gyakorta használják is azokat! Ahol mégsem használják, ott ennek leggyakoribb oka, hogy az eszközök felszerelését (installációját)  nem rendelték meg (csak dobozokat vásároltak), és ezt saját erőből utólag nem tudták megoldani.

A SMART Boarddal a legelégedettebbek; A felhasználók valamennyi vizsgált szempont figyelembe vételével a SMART Board interaktív táblákkal a legelégedettebbek!

Interaktív tábla piackutatás - Minden második iskolában van már interaktív táblaSMART - megbízhatóságból jeles; A SMART a legjobb eredményt érte el a minőség, kezelhetőség, garancia, választék, tartalmi szolgáltatások terén, de külön kiemelkedő a megbízhatósága, melyre a maximálisan adható 5 pontból, az összes értékelhető tulajdonság közül a legmagasabb, 4,6 pontot kapta!

A beszerzés szempontjai - kedvező adatok a SMART-nak

A felmérés tanúsága szerint a beszerzéseknél is ezek a szempontok szerepelnek az első helyen, megelőzve az egyébként meghatározó árat is. Az interaktív táblával már rendelkező, további beszerzést tervező intézmények nagyobb arányban tervezik SMART tábla vásárlását, mint azok, akik eddig nem rendelkeztek táblával.

Összességében elmondható, hogy a tapasztalatok a SMART táblák felé orientálják az intézményeket.

Interaktív tábla piackutatás - Minden második iskolában van már interaktív tábla Egy szerencsés iskola SMART táblát kap

A piackutatásban részt vevő intézmények tudtak arról, hogy közöttük egy (meg nem nevezett) interaktív tábla lesz kisorsolva a felmérés befejezése után.

A szerencsés nyertes a lábatlani Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola lett, akik egy SMART Boarddal lettek gazdagabbak.

LSK Hungária - www.lsk.hu
További információ a Smart interaktv oktatástechnikai termékeiről >>>

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: