IKT műhely - IKT az osztályomban

Videószerkesztő program rohanó embereknek

Látványos videoklipeket készíthetünk az ingyenes Magisto online videószerkesztő programmal szó szerint percek alatt.

Tökéletes megoldás időhiányos, vagy csak egyszerűen kényelmes embereknek.

A helyzet bizonyára ismerős: egyre több fényképet és videót készítünk a mindig zsebünkben lapuló mobiloknak köszönhetően, azonban a képeket, videókat rendszerezni, vagy azokból albumot készíteni, videoklipet vágni már nincs időnk, vagy (a videószerkesztéshez) elég hozzáértésünk.

Ezen segít a Magisto.com ingyenes videószerkesztő program, vagy inkább platform, aminek lényege, hogy csak feltöltjük rövid videóinkat, amiből a klipet szeretnénk, kiválasztunk egy aláfestő zenét, és címet adunk a produkciónak ... ennyi! Több teendőnk már nincs, a mágikus videószerkesztést már a Magisto végzi, valahol messze, a felhőben (a böngésző ablakot, amíg a videók feltöltése tart, nem szabad bezárni, de közben már szabadok vagyunk, bármi mást csinálhatunk).

Maximum 16 kis videó tölthető fel, amiből az online videószerkesztő program, automatikusan kiválasztva részeket egy kb. 60-70 másodperces videoklipet készít.

A videószerkesztő program használatához regisztrálnunk kell, így lesz itt egy fiókunk, ahol magistos klipjeinket tárolhatjuk. A kész klipről email értesítést kapunk. A látványos effektekkel elkészült klipünket aztán bárkinek elküldhetjük, megoszthatjuk vagy weboldalunkba, blogunkba ágyazhatjuk.

Íme egy példa

Videószerkesztő iPaden és mobilon is

A Magisto az Apple App Storból le is tölthető (ez már nem ingyenes), így androidos mobilon és Ipaden is használhat. 

A videószerkesztő program iskolai használata

A Magisto remekül használható olyankor, ha a videoklipnek "csak" egy esemény hangulatát, emlékét kell megőriznünk. Így remekül használható egy osztálybuli, kirándulás, iskolai esemény prompt megörökítésére.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: