Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Az internetes „forródrót” bejelentő vonallal a hatóság szeretné felhívni a szülők, gyermekek, pedagógusok figyelmét arra, hogy az internetet hogy lehet okosan használni, jól használni, illetve arra is, hogy milyen esetleges veszélyek leselkednek a felhasználókra a világhálón.

Az NMHH Internet Hotline egy év alatt 1400 megkeresést fogadott, ami azt jelzi, hogy az emberek élnek világhálón terjedő, kiskorúakra veszélyes tartalmak, visszaélések bejelentésére szolgáló lehetőséggel.

„Kettőezer-tizenegy szeptemberében indította el a hatóság ezt a szolgáltatást. (…) Azóta 1400 bejelentés érkezett – mondta el Németh Gábor. – Nyilván ebből azért sok olyan van, amit másképp ítél meg a felhasználó. Ő jogszerűtlennek vagy kiskorúakra károsnak tartja azt a tartalmat, amely egyébként a mi megítélésünk szerint nem az. Viszont az ebből a számból azért érzékelhető, hogy van dolgunk ezen a területen.”

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: