IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Interaktív Oktatástechnika Portál - www.iot.hu
Ki mondta, hogy a tábla csak a falon lehet? Érdekes ötlet a tábla asztalszerű használata. Ha a táblát vízszintes síkba fektetjük, és...

a projektorral felülről világítjuk meg, akkor egy interaktív terepasztalhoz jutunk, ami számtalan új, játékos oktatási lehetőséget rejt magában.

A „játékosok” a táblát körülállva egészen új együttműködési utakat kínál és még inkább csoportos élménnyé változtatja az oktatást.

lyen fekvő interaktív felületet egyébként egyszerűen kialakíthatunk egy mobil interaktív eszközzel is, nem kell ahoz a táblát sem mozgatnunk. A lényeg a fekvő pozíción van, ami új dimenziót ad az interaktív eszközök használatának.

Interaktív faliújság

Egy plusz tábla beállításával, vagy egy mobil interaktív eszközzel, amit bármilyen sík felületre alkalmazhatunk, kialakíthatunk az iskolában, oktatási intézményben egy interaktív faliújságot, vagy hirdetőtáblát.

Ez, akárcsak a tantermekben lévő társaik, hihetetlen módon meg tudják növelni az érdeklődést az információ iránt, amit át akarunk adni.

Biztosak lehetünk abban, hogy a tanulók, az iskolába bejáró szülők(!) élvezettel, ha nem tülekedve fogják használni a táblát és olvasni az információkat.

Az interaktív faliújság, hirdetőtábla megoldásnál praktikusan olyan rendszert érdemes alkalmazni, ami újjal is vezérelhető.

***

Kapcsolódó cikkek

Ha kérdése, véleménye, észrevétele van a fentiekkel kapcsolatban, töltse ki az alábbi űrlapot és küldje el szerkesztőségünkbe. Köszönjük!

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: