Hírek - IKT hírek röviden

Skype új ruhában - Csempés felület és videoüzenet funkciók A következő hónap során jelenhet meg az következő Skype kliens minden platformra, amely az új felület mellett egy újdonságnak számító funkcióval bír majd. Az új kiadás szinkronizálható lesz a Microsoft-fiókkal, de nem váltja le teljesen a Live Messengert.

A Microsoft tavaly vásárolta fel a népszerű, interneten keresztüli kommunikációra alkalmas szoftvert, és most a Windows 8 kiadásával párhuzamosan megkezdték a termékcsaládba való integrálást is. A szoftvercsaládba való tartozást erősíti az is, hogy a csevegő-telefonáló program új külsőt kapott. Az új ruha természetesen a Windows Phone 7-tel bemutatott, és az összes termékre továbbörökített stíluson alapul, amelyet a Microsoft mostanra már Modern UI-ként emleget a korábbi Metro helyett.

A hírek szerint az új verzió szinkronizál majd az Outlook.com és a Live Messenger fiókkal, amely a köztudatban még mindig MSN Messengerként él. Ennek megfelelően elég lesz a Skype-ra bejelentkezni, hiszen innen láthatjuk majd a Live Messengeres partnereinket is, és kapcsolatba is léphetünk velük.

Mindez viszont azt jelenti, hogy a Microsoft továbbra is két, szinte megegyező szolgáltatást nyújtó szoftvert üzemeltet majd. A Messengerrel való szinkronizálás fontos lépés ugyan az egységesítés felé, azonban az MSN-es felhasználókat egyelőre nem terelik át tejesen a Skype-ra, és az elkövetkező néhány hónapban biztos, hogy adnak ki frissítést a Live Messengerhez is.

A Skype mindezeken túl egy videóüzenet funkcióval is gazdagodik, azaz gyakorlatilag újra feltalálta az MMS-t. Az új szolgáltatás mindössze annyit nyújt, hogy a webkameránkkal, vagy a telefonunk objektívjével rögzíthetünk egy rövid videóüzenetet, amit elküldhetünk egy csevegőpartnernek.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Metro felület és videoüzenet az új Skype-ban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: