IKT műhely - Csináld magad

Lépésről-lépésre - A Digitális Oktatási Alapcsomag bevezetése az iskolákban

A Digitális Oktatási Alapcsomag (DOA) bejelentése óta több iskolában indult el a Microsoft ingyenes szolgáltatáscsomagjának birtokba vétele. 

Most megmutatjuk miért is jó a DOA, és hogy kitől, milyen lépésről-lépésre segítséget kaphatnak az intézmények a gyors és problémamentes bevezetéshez.

Mi az a Digitális Oktatási Alapcsomag (DOA)?

A Digitális Oktatási Alapcsomag a Microsoft felhőalapú szolgáltatáscsomagja, melynek használatát a cég a teljes magyar (állami, egyházi, alapítványi) köz- és felsőoktatás intézményeinek, és az iskolák dolgozóinak egyaránt INGYENESEN biztosítja.

A DOA teljes IT infrastrukturális környezetet biztosít az intézményeknek, és alapvetően ezeket az elemeket tartalmazza:

 • Exchange Online (professzionális hatékonyságú levelezőrendszer)
 • Sharepoint Online (tartalomtárolás és -menedzsment; oktatási anyagok, dokumentumok megosztása, csoportmunka, kilépés a webre).
 • Lync Online (kapcsolatfelvétel másokkal, csevegés, videohívások és online értekezletek)
 • Office 365 csomag második szintje (e-mail, csevegés, csoportos video- és hangalapú beszélgetés, online dokumentum megtekintés és szerkesztés)

Mire és miért jó az iskolának a Digitális Oktatási Alapcsomag?

Ez egy interaktív kép! Vigye a kurzort a kép fölé.

 • 21. századi tanítási/tanulási környezet tanárnak, diáknak, iskolaadminisztrációnak INGYENESEN - versenyképesebb tudás és iskolamenedzsment... beruházás nélkül
 • egységes email platform tanárnak, diáknak, adminisztrációnak, saját domain név alatt - hatékonyság és jobb iskola imázs
 • egységes dokumentum kezelés megvalósítás az iskolaadminisztrációban - az iskola adminisztráció hatékonyság növelés
 • professzionális iskolai weboldal, és aloldalak iskolai közösségek, szakkörök, tanulócsoportok, klubok... számára - jobb együttműködés és iskola imázs
 • iskolai webkonferenciák tartása  - korszerű és hatékony kapcsolattartás diákokkal, szülőkkel, tanári közösséggel - jobb együttműködés és iskola imázs
 • mindenki számára elérhető Office online alkalmazások (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) - valós idejű együttműködés feladatokon és csoportos projekteken. Egyszerű információ megosztás és közös munka egy böngészővel és/vagy az Office alkalmazásaival.
 • megszabadulhatunk a lokális szerver(ek)től, vagy kevesebb szerver kell, és csökkennek a rendszergazdai teendők - A DOA bevezetése eszköz- és munkaerő kímélő
 • A Microsoft intézi a DOA javításokat/frissítéseket. - biztonságos üzemeltetés, 99%-os rendelkezésre állás

Hogyan vegyük birtokba a Digitális Oktatási Alapcsomagot?

A DOA beüzemelését vagy magunk, vagy microsoftos segítséggel végezhetjük. A Digitális Oktatási Alapcsomagot mindenféle intézményi IT infrastruktúra esetén be lehet vezetni.

Bevezetés önállóan

Ha az iskola önállóan szeretné a bevezetést megoldani, akkor az alábbi, lépésről-lépésre leírással ez könnyen megtehető

Töltse le a dokumentumot!

Bevezetés segítséggel

A Microsoft Magyarország szakemberei személyes segítséget adnak azoknak, akik igénylik ezt >>> 

Egyszerűen csak töltsék ki a Regisztrációs űrlapot, és egy egyeztetett időpontban máris indulhat a DOA birtokbavétele!

---

Az alábbi videó Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezetőjének a Parlamanetben tartott hivatalos sajtótájékoztatóján készült. 


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: