Közösség - Események

Electro Magica - interaktív kiállítás az Elektrotechnikai Múzeumban - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésElectro Magica - interaktív kiállítás az Elektrotechnikai Múzeumban

Látványos, szórakoztató és interaktív tárlattal várja a kedves látogatókat az Elektrotechnikai Múzeum. Az "Electro Magica" címet viselő állandó kiállítás egy kalandos időutazás az elektromosság hőskorába, az elektrotechnika kialakulásának kezdeteit, fejlődését, kiemelkedő állomásait mutatja be közérthető módon.

Az elektrosztatika, elektrodinamika tudományának megszületése körüli kísérleteket működtethető eszközökkel, interaktív módon idézi fel.

A kapcsolódó történeteken keresztül megtudhatjuk, hogy a felvilágosodás korának főúri szalonjaiban végzett látványos, misztikusnak tűnő kísérletektől milyen út vezetett az emberiséget kiszolgáló villamosság gyakorlati alkalmazásáig.  Látványos fényjelenségek kíséretében katódsugárcsöveket működtethetünk, megcsodálhatjuk egy 19. századi, közel 100.000 V-os feszültség előállítására szolgáló szikrainduktor kisülését.  Működés közben tekinthető meg Bláthy Ottó Titusz 110 éves eredeti fogyasztásmérője, de a hírközlés történetének ismertetésén keresztül kipróbálható egy másik magyar találmány, a „Telefonhírmondó” is.

A kiállításhoz színvonalas kiállításvezető füzet is tartozik, mely hasznos kiegészítője lehet az általános és középiskolai tananyagnak. A kiadvány a múzeumban megvásárolható.
A Magyarországon egyedülálló interaktív kiállítás gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújt.
Az „Electro Magica” állandó kiállítás a múzeum nyitvatartási idejében folyamatosan látogatható.

Elektrotechnikai Múzeum
1075, Budapest, Kazinczy u. 21.
Tel./fax: 3-425-750
info@emuzeum.hu, www.emuzeum.hu
nyitva tartás: k-p: 10.00-17.00, szo.: 9.00-16.00

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható budapestedu.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: