Hírek - IKT hírek röviden

Új Adobe szoftverek webfejlesztőknek Az Adobe bemutatta az Edge Tools & Services szoftvercsaládot, és bejelentette az Adobe Edge Animate 1.0, az Adobe Edge Inspect 1.0 (korábban „Shadow” kódnéven vált ismertté), az Adobe PhoneGap Build 1.0 és az Adobe Edge Web Fonts azonnali elérhetőségét, valamint az Adobe Edge Code előzetesét.

Az Adobe emellett bepillantást engedett az Adobe Edge Reflow alkalmazásba, előrebocsátva az év végére várható előzetes kiadást.

 
Az Adobe továbbá bejelentette, hogy az Edge Animate első kiadását, amelynek normál ára 499 dollár, ingyenesen elérhetővé teszi, ezzel ösztönözve a webtervezőket, hogy a modern internet interaktív képességeit kihasználva alkossanak. Az Edge Animate már eddig is nagy népszerűségre tett szert, hiszen több mint félmillió letöltött előzetessel büszkélkedhet. Az Edge Animate és az Edge Tools & Services szoftvercsalád többi tagja mától elérhető ingyenes Adobe Creative Cloud tagsággal. Az ingyenesen és előfizetéssel is elérhető Adobe Creative Cloud a kreatív alkotások elkészítésének, megosztásának és eljuttatásának központi eleme.  Az előfizetéssel rendelkező tagok letölthetik és telepíthetik a Creative Suite® 6 összes asztali alkalmazását, valamint egyéb alkalmazásokat, például az Adobe Photoshop Lightroom és az Adobe Muse szoftvert. A tagság emellett online szolgáltatásokat is kínál a fájlok tárolásához, megosztásához, az azokon való együttműködéshez, valamint azok közzétételéhez az interneten és mobileszközökön. A Creative Cloud szolgáltatással kapcsolatos további információkért látogasson el a www.adobe.com/go/creativecloud webhelyre.

A nyitóbeszéd során az Adobe a webes platformhoz tett számos közelmúltbeli hozzájárulását is áttekintette, amelyek a szabványokkal és a nyílt forráskódú szoftvereket fejlesztő közösségekkel összhangban jöttek létre. Ezek a hozzájárulások segítik az internetes felületek fejlődését azáltal, hogy egy kifejezőbb platformmá teszik azokat a kulcsfontosságú területeken, például a következőkön: 


·    Elrendezés: A CSS Regions és CSS Exclusions segítségével a webes tervezők és fejlesztők alacsony válaszidejű, magazinszerű elrendezéseket hozhatnak létre az interneten.
·    Alapvető grafika: A tervezett CSS Transforms specifikáció megkönnyíti majd az alkotók számára, hogy könnyebben alkalmazzanak egységes geometriai transzformációkat HTML és SVG tartalmakra. A tervezett CSS Compositing and Blending specifikáció lehetőséget nyújt a webtervezőknek, hogy a Photoshop alkalmazásból már ismert keverési módokat használják.
·    Filmes vizuális effektusok: A CSS Custom Filters, amely már elérhető a Chrome Canary böngészőben, kifinomult vizuális effektusok alkalmazását teszi lehetővé a gazdagabb, lebilincselőbb webes élmény létrehozása érdekében. Az Adobe bejelentette a webes tervezők és fejlesztők számára készült új kísérleti CSS FilterLab eszközt, amellyel egyéni szűrőiket hozhatnak létre, és amely mától elérhető a http://html.adobe.com/webstandards/csscustomfilters/cssfilterlab/ webhelyen.
·    Tipográfia: Az Adobe nyílt forráskódúvá tette az Edge Code és az Edge Reflow által használt Source Sans Pro és Source Code Pro betűtípusokat.


Az Adobe Edge a modern web eszközeinek és szolgáltatásainak új korszakát jelzi


A programozást is végző webtervezőknek és a tervezést értékelő webfejlesztőknek készült Adobe Edge az Adobe fő márkájává vált azon eszközök és szolgáltatások között, amelyek képesek HTML, CSS és JavaScript kódokat használó lenyűgöző, mobileszközökre szánt tartalmak és alkalmazások létrehozására, és azok terjesztésére a modern böngészőkben és mobileszközökön. 

//
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> PRIM.hu - Adobe Edge Tools Services szoftvercsalád webfejlesztőknek

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: