Közösség - Események

Minden második kisdiák az Apáczai Kiadó könyveiből tanult meg olvasni - 20 éves a tankönyvkiadó - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésMinden második kisdiák az Apáczai Kiadó könyveiből tanult meg olvasni - 20 éves a tankönyvkiadó

Az elmúlt 2 évtizedben több mint egy millió kisdiák, minden második magyar elsős az Apáczai Kiadó olvasókönyveivel tanult meg olvasni.

A kiadót 1990-ben alapította Esztergályos Jenő, a „Tanár úr”. Regénybe illő sikertörténet, ahogyan egy családi vállalkozásból az ország egyik legnagyobb, kizárólag magyar tulajdonú könyvkiadó vállalata vált, amely ma már több mint 2,5 milliárdos árbevételre tesz szert évente.

Minden második kisdiák az Apáczai Kiadó könyveiből tanult meg olvasni - 20 éves a tankönyvkiadó

A kiadó a válság ellenére idén is több millió forintot fordít pedagógusoknak, iskoláknak és hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló pályázatokra és jótékony célokra.

Minden második kisdiák az Apáczai Kiadó könyveiből tanult meg olvasni - 20 éves a tankönyvkiadó Az Apáczai Kiadó 20 év alatt több mint 55 millió tankönyvet készített a diákoknak és a pedagógusoknak. Az eddig eladott tankönyvekkel több mint 2000 tehervagont lehetne megtölteni. A kiadó rendkívül büszke rá, hogy könyvei több millió kisdiáknak segíthettek megismerni a világot, megérteni a tudományokat. A 20 éves évforduló alkalmából közös ünneplésre gyűltek össze az Apáczai Kiadó partnerei: pedagógusok, iskolaigazgatók, tankönyvszerzők, barátok, kollégák, mindazok, akik így vagy úgy, de részesei voltak az elmúlt 20 év sikertörténetének.

Minden második kisdiák az Apáczai Kiadó könyveiből tanult meg olvasni - 20 éves a tankönyvkiadó Január 20-án több mint 3000 illusztris vendég ünnepelt együtt a Hungexpo G pavilonjában. Az egész napos konferencián és ünnepi rendezvényen beszédet mondott többek között Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter, Dr. Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Elnöke, Dr. Ranschburg Jenő pszichológus, Dr. Czeizel Endre orvos-genetikus, valamint fellépett Nemcsák Károly, Feke Pál és Simon Boglárka előadó-művész, Molnár András Kossuth-díjas operaénekes és Mága Zoltán hegedű virtuóz is, aki fergeteges koncertelőadással köszöntötte a 20 éves kiadót és a vendégeket.

Minden második kisdiák az Apáczai Kiadó könyveiből tanult meg olvasni - 20 éves a tankönyvkiadó A kiadó az ünnepi rendezvényen bemutatta legújabb tankönyveit is, és a délutáni szakmai beszélgetéseken alkalom nyílt arra is, hogy az érdeklő pedagógusok a szekcióülések keretében értékes szakértői előadásokat hallgassanak az aktuális szakmai kérdésekről, trendekről, valamint ki-ki elmondhassa tapasztalatait, véleményét a kiadó termékeiről.

Az évforduló alkalmából a kiadó egy „teherautónyi” tankönyvet adott ajándékba Böjthe Csaba atyának, aki több erdélyi gyermekotthont alapított, és segíti a kilátástalan, szegény sorsú gyermekeket. A kisteherautót többek között magyar-, történelem-, matematika tankönyvekkel megrakva adták át Böjthe atyának.

Minden második kisdiák az Apáczai Kiadó könyveiből tanult meg olvasni - 20 éves a tankönyvkiadó A rendezvényen indult útjára a Mága hegedű-vándordíj, amelyet azok az ének-zenei és művészeti iskolák nyerhetnek el, amelyek oktatási színvonala meghaladja az országos átlagot. A pályázaton elnyerhető díjat, egy csodálatos fehér hegedűt Mága Zoltán ajándékozta Esztergályos Jenőnek, aki most az arra érdemes iskoláknak kívánja egy-egy évre átadni mint fődíjat. Az évforduló alkalmából a kiadó pályázatot hirdetett egyházi és ökumenikus iskoláknak és sportiskoláknak is. A sportiskolák egy több híres sportoló, olimpiai bajnok, közéleti személyiség, művész által aláírt focilabdát nyerhetnek meg.

Apáczai Kiadó - Interaktív digitális tananyagok www.apaczaii.hu
 További információ az Apáczai Kiadó termékeiről >>> apaczai.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: