Közösség - Események

EDUCATIO 2010 - 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésEDUCATIO 2010 - 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

„Educatio X” – Gondolkodom, tehát ott vagyok!

Közel 200 stand, 40 000 látogató, szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény standja és a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök, módszerek – talán ezek jellemzik legtömörebben az Educatio Kiállítást.

A 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2010. január 22–23-án kerül megrendezésre Budapesten, a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban.

A jubileumi alkalomból a korábbi éveknél is nagyobb érdeklődésre számítunk mind a kiállítók, mind a látogatók részéről. Weboldalunkon bemutatjuk a kiállítókkal, programokkal és magával a kiállítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, de a legrészletesebben mégis szemtől szemben, a helyszínen tájékozódhatnak majd a látogatók.

A 10 000 m2 alapterületű kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek vesznek részt. Színvonalas szakmai programmal és előadásokkal várjuk az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek mint kiállítók képviselőit. Olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében. A kiállítás tehát egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. A szakmai érdeklődők mellett számítunk az alap, közép és felsőfokú intézmények diákjai, szüleik és tanáraik részvételére. A kicsiket színes programokkal, érdekes oktatási és készségfejlesztő eszközökkel, játékokkal, a nagyobbakat szórakoztató programokkal, internetes számítógépekkel várjuk.

A kiállítás különösen fontos az érettségiző diákok számára, hiszen egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel; érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről. A továbbtanulásra készülő középiskolások „gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól” kaphatnak választ kérdéseikre – színesebb, személyes élményeken is alapuló tájékoztatással könnyítendő a megfelelő iskola kiválasztását. Az előző évek kiállításainak sikere alapján a két nap során mintegy 40 000 látogató – középiskolás diákok, szülők, pedagógusok, intézményvezetők és – fenntartók – megjelenésére számítunk.

Miért érdemes tehát kilátogatni?

A diákok, továbbtanulni szándékozók személyesen megismerkedhetnek

  • érdekes kísérletekkel, újdonságokkal,

  • szinte valamennyi magyarországi felsőoktatási intézmény képzéseivel,

  • több tucat külföldi oktatási intézmény továbbtanulási lehetőségeivel,

  • valamint felnőtt- és szakképző iskolák ajánlataival.

A pedagógusok találkozhatnak

  • a hazánkban forgalmazott legújabb taneszközökkel, tanszerekkel,

  • a XXI. század oktatásban használatos modern technikai vívmányaival,

  • új pedagógiai módszerekkel, jó gyakorlatokkal.

Az oktatási döntéshozók, intézményvezetők

  • megismerhetik az oktatással kapcsolatos pályázati lehetőségeket,

  • a már nyertes pályázatokkal kapcsolatban információt szerezhetnek.

A kiállítás minden látogató számára ingyenes és minden nap 10-től 17 óráig tart nyitva.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható konferenciakalauz.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: