Hírek - IKT hírek röviden

Letölthetőek a Microsoft 16. Nyári Tanártovábbképzés előadásai Mától megtekinthetőek illetve letölthetők a 16. Microsoft Nyári Tanártovábbképzés prezentációi a Microsoft oldalán. A nem csak informatikatanároknak hasznos, érdekes előadásokból, - csak egy ízelítőül - felsorolunk néhányat.

Általános áttekintést adott Merényi Ádám a Microsoft oktatástámogató programjairól, megismerhettük a diákok mindennapjait a Facebook, Twitter, és Skype bűvöletében (Tóth Bálint), és megtudhattuk Kőnig Tibortól, hogy mik a legfontosabb trendek a programozás világában (HTML 5, Metro, WP7, Kinect, Lego). Tóth András Mihály a hamarosan hivatalosan is debütáló Windows 8-at mutatta be és megismerhettük a Digitális Oktatási Alapcsomag részleteit is (Nagy Levente)

A közoktatási szekcióban az informatika érettségi volt a fő téma, Holczer József a 2012-es informatika érettségi tapasztalatait mutatta be, míg Reményi Zoltán az informatika oktatásában várható változásokról beszélt Informatika NAT/érettségi című előadásában, de terítékre került az Excel programozása és a C# a közoktatásban (program, szojatek, szoveg) is.

Borbély Balázs, Takács Attila a SharePoint Server Jedlikben szerzett tapasztalatokról beszélt, míg Tóth Bálint a Microsoft versenyeket mutatta be (Imagine Cup, Ant Me).

Hallhattunk még előadást a Microsoft Research fejlesztésekről (Tóth Bálint), a Tisztaszoftver újdonságokról (Merényi Ádám) és a Biztonságosabb Internetről, Szilágyi Bernadettétől.

Ezek az előadások PowerPoint anyagai tehát most már megtekinthetők és le is tölthetők a Microsoft oldalán.

Microsoft videók

Nézze meg a 16. Microsoft Nyári Tanártovábbképzés összefoglaló videót...

 

és a többi MS videót is!

Kattintson erre a logóra a videó alsó vezérlő sávjában, hogy a többi videót is lássa.

További hasznos linkek

A tanulók levelezését, csoportmunkáját és a videokonferenciát biztosító Office365 szolgáltatás oldala: www.office365.hu

www.microsoft.com/hu-hu/office365/education/school-services.aspx

A Tisztaszoftver program logisztikai oldala

www.tisztaszoftver.hu

A magyarországi Microsoft IT Academy program oldala

www.msitacademy.hu

Windows 8 próbaverzió fejlesztőknek

msdn.microsoft.com/en-us/evalcenter/jj554510.aspx

Központi Office oldal, képek, sablonok, oktatóanyagok

office.microsoft.com/hu-hu/

Szakképzési Portál

www.itszp.hu

A Microsoft oktatási aloldala

www.microsoft.hu/oktatas

Microsoft hírlevél

Ha a jövőben is részt kíván venni a Microsoft konferenciákon, úgy iratkozzon fel a Microsoft ingyenes tanári hírlevelére ITT >>>

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: