Hírek - IKT hírek röviden

HÓDítsd meg a biteket - nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny

A HÓDítsd meg a biteket a BEBRAS-kezdeményezés magyar partnere. A Bebras Dr. Valentina Dagiene litván professzor által életre keltett verseny, mely a nemzetközi Kenguruhoz hasonló célokkal rendelkezik, de nem a matematika, hanem az informatika területén.

A verseny célja, hogy rövid, gyorsan (kb. 3 perc alatt) megérthető és megoldható feladatokkal megvalósítsa az alábbiakat:

• felkeltse az érdeklődést az informatika iránt;
• feloldja az informatikával kapcsolatos félelmeket, negatív érzéseket;
• megmutassa az informatika területének sokszínűségét, felhasználási lehetőségeit és területeit.

Részvétel


A részvétel mindenki számára ingyenes. A célok megvalósítása miatt ajánljuk, hogy egész osztályok, fiúk és lányok vegyesen együtt jelentkezzenek és vegyenek részt.

A verseny november második hetében kerül lebonyolításra, osztályonként kiválasztható, hogy az adott héten melyik napon mikor (reggel 8:00-tól délután 5-ig). Ezzel biztosítható, hogy akár egy-egy tanóra keretein belül tudjanak részt venni egész osztályok.

A résztvevő diákoknak egy-egy internet kapcsolattal rendelkező számítógépre van szükségük. A feladatok megjelenítése és elküldése minden böngészőn működik. A verseny befejezése után, a hód hetet követően kerülnek nyilvánosságra a megoldások, melyek lehetőség szerint átbeszélhetőek ugyancsak akár egy tanóra keretein belül.

Jelentkezés


A versenyre október elejétől lehet jelentkezni osztályoknak, iskoláknak. A jelentkezéseket iskolánként kell összegyűjteni és minimum egy koordinátort megnevezve beküldeni az info@e-hod.elte.hu e-mail címre.

Nevezni több életkor-kategóriában lehet.

• 5. és 6. osztály, Benjamin
• 7. és 8. osztály, Kadét
• 9. és 10. osztály, Junior
• 11. és 12. osztály, Senior.

Jelentkezési lap letöltése>>

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> e-hod.elte.hu

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: