Hírek - IKT hírek röviden

XIV. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia - Digitális kompetenciafejlesztés a köznevelés megújításában

A Suliszerviz Debreceni Pedagógiai Intézete és a Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda szervezésében került megrendezésre Hajdúszoboszlón a XIV. Országos Közoktatási Szakértői Konferenciát. A rendezvény egyik kiemelt együttműködő partnere az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.

IKT témájú előadások


Petrovics Nándor, a TÁMOP-3.1.5 Pedagógusképzés támogatása című kiemelt projekt 2. alprojektjének vezetője ismertette, hogy a nevesített prioritások a projekten belül tantárgy-független témák például az idegen nyelvi ismeretek és a digitális írástudás fejlesztése. A pilot projektek keretében a meglátogatott pedagógusok létszáma 15 ezer fő, a felkészített szaktanácsadók száma 400 fő lesz. Az alprojekt 30 hónapot ölel fel, és 2012 augusztusától két szakaszban valósulhat meg. Az első szakasz 2013 májusáig, a második szakasz 2013 szeptemberétől 2014 decemberéig tart.

Az előadás prezentációja itt megtekinthető.

A TÁMOP-3.1.1 szekcióban Lukács Judit és Bánkuti Zsuzsa az Intézet tudományos munkatársai által megtartott tájékoztatók a kerettantervek iskolai implementációjának legfontosabb kérdéseit vették számba. Az általános iskolai és a középiskolai helyi tantervek készítéséhez nyújtottak általánosan megfogalmazott útmutatásokat. A prezentációkat követő konkrét kérdések többek között a kerettantervekben megjelenő IKT eszközök alkalmazhatóságával, a művészeti tantárgyak variálhatóságával, a természettudományok eszközigényével, a szabad órakeretek tervezésével kapcsolatban hangoztak el.

Az előadás prezentációja itt megtekinthető.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Digitális kompetenciafejlesztés a köznevelés megújításában

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: