IKT műhely - IKT az osztályomban

Saját slágerek készítése a Microsoft dalkovácsával (Songsmith) - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Tanárok számára ingyen használható a Songsmith program, mely az énekhangnak megfelelően dinamikusan változva alákeveri a zenei kíséretet.

Az ötletes program segítségével könnyedén kibontakoztathatjuk veleszületett zenei tehetségünket. Kiválasztunk egy zenei stílust, elénekeljük saját dalunk számítógépünk mikrofonjába, és a Songsmith már el is készíti hozzá a megfelelő háttérzenét. A kész művet elküldhetjük barátainknak, családunknak, online megoszthatjuk, vagy akár saját zenei videókat is készíthetünk velük.

A szoftvernek köszönhetően ének órán a diákok maguk is kísérletezhetnek a különféle zenei stílusokkal, de használhatják a programot arra is, hogy megzenésítsék egy-egy nehezebb memoriter szövegét, vagy akár a megjegyezhetetlen képleteket. A fülbemászó dallamokkal a tanulás is szórakoztatóbbá válik. (Az UK Tanárok blogjában bővebben is olvashat arról, miként használható a Songsmith program az oktatás során.)

A program ingyenesen letölthető azok számára, akik rendelkeznek Microsoft Windows Live azonosítóval és tagjai az Innovatív Tanárok közösségének.

A program közvetlenül letölthető innen: Partners in Learning network

Saját slágerek készítése a Microsoft dalkovácsával (Songsmith)
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: