Számítógépek - Laptop és PC

Jön a negyvenezres tabletPC? - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésJön a negyvenezres tabletPC?

A Freescale bemutatta hét colos pirinyó tabletjét. A smartbook / tablet hibridet ráadásul meglepően olcsón szeretné bevezetni a gyártó.

A Freescale üdvöskéje ARM processzorral rendelkezik, amely 1024x600-as érintőképernyővel társul. A háttértár természetesen flash, amelyet microSD kártyával lehet bővíteni. A készülék – mint minden említésre méltó ekkora méretű – rendelkezik Bluetooth 2.1 és 802.11n vezeték nélküli hálózati modulokkal is.

Jön a negyvenezres tabletPC?
Dokkolóállomással netbookká alakítható

Jelenlegi formájában a készülék mindössze 0,36 kilót nyom. Ebbe belefért fél giga DDR2 memória és 4-64 gigás háttértár. A készülékben egy darab USB 2.0 csatlakozó, egy 3 megapixeles webkamera, gyorsulásmérő és egy 1900mAh-s akku található.

Jön a negyvenezres tabletPC?

A Cortex-A8 i.MX515 processzor nem fogyaszt sokat, így aztán a képernyőnél alig nagyobb szerkezet tizenkét órán át bírja az iramot. Valószínűleg a tizenkét órás akkuidő miatt az alap kiszerelésben nem található a szerkezetben 3G modul, hiszen azzal tippre azonnal órákat vesztenénk.

Jön a negyvenezres tabletPC?

A készülék azonban csak egy előzetes modell, egy tervrajz a többi cég számára. A vállalat azt reméli, hogy így jóval több ARM processzort tud majd értékesíteni. A tényleges gyártást, értékesítést, véglegesítést ugyanis mások fogják elvégezni. Így – ha felkarolják egyáltalán – még akár 3G modul vagy a mostanában oly divatos multitouch-képes kijelző is kerülhet az egyik belépő szintű változatba.

Jön a negyvenezres tabletPC?

A készülékeken Linux vagy Android is futhat, Windows 7 – érthető okokból – nem. A Freescale abban bízik, hogy a bemutatott készülék végre elhozza a valóban olcsó tabletek korát. 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható e-libris.blogspot.com

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: