Iskolaadminisztráció - Integrált Oktatásirányítási szoftverek

Több évtizedes tapasztalat a közoktatás terén – Bemutatjuk a Mentor Informatika Kft.-t A Mentor Informatika Kft. a hazai elektronikus napló piac egyik jeles, a szoftverfejlesztés valamint a közoktatás területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező képviselője. Vezető termékük az Aromo Oktatási-adminisztrációs szoftver mely több mint 10 éves fejlesztés eredménye és 2005-ben az akkreditációt is megkapta.
 
Most Ghira Olivér (G. O.) fejlesztési -, és Kovács Ádám (K. Á.) kereskedelmi vezető segít nekünk (IOT.hu) bemutatni a céget.IOT.hu: Mikor kezdtek el szoftverfejlesztéssel foglalkozni?


G. O.:
Szoftverfejlesztőként a SZÁMALK-ban töltött évek után, 1990-ben alapítottuk a Mentor Informatika Kft-ét. A kezdetekben különböző adminisztrációs rendszereket fejlesztettünk külföldi ügyfeleinknek, illetve itthon is például a BKV részére. Szoftverünkkel készítették többek között a járművezetők beosztását, mérték teljesítményüket, vezényelték időszaki szemlékre a járműveket.
 

IOT.hu: Hogyan kerültettek a közoktatás világába?


G. O.:
A BKV adminisztrációs rendszerének fejlesztését követően kezdtünk el részt venni különböző közoktatási projektekben. Megalkottuk a Profil-t, amely a tantervek tervezését támogatta, valamint a KIR, az októberi statisztika országos hatókörű begyűjtő szoftverének első változatának fejlesztésében is közreműködtünk.
 
A Profil fejlesztése közben ismertük fel, hogy az iskolai adminisztrációhoz egyáltalán nincsen szoftveres támogatás, ezért kezdtünk el fejleszteni elsőként a Magyarországi piacon iskolaadminisztrációs szoftvert, az Aromot.
 

IOT.hu: Aromo? Minek köszönhető ez az érdekes névválasztás?


Hogyan született Aromo, a G. O.: „Aromo nyúl. Ugrifüles, nagyeszű. Úgy is hívjuk: fékezhetetlen agyvelejű.” Lázár Ervin mesebeli figurájának megfelelően, szoftverünket igyekszünk ebben a szellemiségben nevelni, és közel 2 évtizedes fejlesztést követően, tudását tekintve piacvezető termék lett.
 
A mindennapi iskolai adminisztráción és elektronikus naplón felül egyedülálló módon támogatja a művészetoktatási adminisztrációt, az októberi statisztika elkészítését, az étkeztetési folyamatokat és számos további nyilvántartás vezetését.
 

IOT.hu: Miként tudnak megfelelni a közoktatás világa által támasztott - nem egyszerű - követelményeknek?


K. Á.: 
Cégünk elhivatott pedagógusokat és oktatási szakembereket maga köré gyűjtve fejleszti informatikai megoldásait az oktatási-adminisztráció területén. Az Aromo 2005 óta több mint ezer oktatási intézménybe telepített adminisztrációs szoftvert. Fejlesztőink a felhasználói igényekre alapozva támogatják az ügyfelek adminisztrációs problémáit.
 

IOT.hu: A Mentor Informatika elsődleges "ügyfelei" tehát a Magyarországi oktatási intézmények..., mit tudnak még nyújtani nekik?


K. Á.: 
2011-ben csatlakoztunk a Datacast cégcsoporthoz, ezzel tovább bővítettük cégünk termék- portfólióját. Olyan a közoktatási intézmények és fenntartóik számára készített szoftveres megoldásokkal tudunk szolgálni, mint például az indikátor alapú kérdőíves felmérő rendszerünk. Ez főleg TISZK-ek részére készült online kérdőív alapú rendszer, amellyel elégedettséget mérhetünk több célcsoport bevonásával. Szükség esetén bonyolult IT infrastruktúra átvilágítását vagy akár teljes iskolai számítógépes hálózatok tervezését és kivitelezését is vállaljuk, költség hatékony módon.
 

IOT.hu: Szoftvereik bemutatására még visszatérünk... Köszönjük a beszélgetést!


További információ
a Mentor Informatika Kft.-ről és az Aromo iskolaadminisztrációs szoftverről ITT >>>

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: