Hírek - IKT hírek röviden

Amazon az oktatási piacon - Ingyen Kindle ekönyvolvasók iskoláknak, óvodáknak A hagyományos tankönyvektől fokozatosan eltávolodó közoktatás a digitális eszközök és szolgáltatások számára hatalmas piacot jelent – az Amazon itt vezető akar lenni.

A sikertelennek nem mondható Amazon következetesen és tervezetten lépdel előre, és igyekszik újabb és újabb területeket meghódítani – bizonyítja ezt a szerdai bejelentésük, mely szerint igyekeznek meglovagolni – a nem kis mértékben az általuk is keltett és fenntartott – táblagépdivatot, és egy új eszközzel megpróbálnak betörni egy kifejezetten ígéretesnek tűnő piacra, az oktatásba. Teszik mindezt úgy, hogy saját terméküket népszerűsítve az Egyesült Államok iskoláiban a roppant kedvelt iPaddel veszik fel a versenyt.

A közlemény szerint ez a projekt egyáltalán nem új, az Amazon a Kindle-t már évek óta teszteli az amerikai óvodákban és iskolákban – ezeket a készülékeket különösen kedvezményesen nyújtották az intézményeknek. A most bejelentett új, ingyenes szolgáltatás, melyet Whispercastnek hívnak, kifejezetten az oktatásra specializálódott, és azt szolgálja, hogy a Kindle (az Amazon) kínálatát könnyedén, weben keresztül menedzselhetővé tegye.

 

 

Valójában egy magáncég által kínált teljes oktatási platformról van szó: az iskolák rendszergazdái és tanárai fiókokat készíthetnek a diákoknak, majd ezeket felhasználhatják csoportszervezésre, feladatkiadásra stb. Az Amazon kiemelte, hogy a különleges alkalmazás miatt a rendszer képes a tanulók által esetleg végrehajtandó nem kívánatos tevékenységek (facebookozás, böngészés, vásárlás stb.) blokkolására is.

 

 


 

A lépés lényege természetesen az, hogy a Kindle-lel összekapcsolt szolgáltatásokhoz csábítsák az iskolákat – ezzel egyszerre két nagy, hasonló területen érdekelt céggel szállnak versenybe. Egyrészt a Kindle felé igyekeznek terelni az Apple iPadje felől a felhasználókat, másrészt az online szolgáltatásokban, így az oktatásban is terjeszkedő Google konkurensei lesznek.

Amiben az Amazon láthatólag reménykedik: viszonylag olcsó táblagépeket, könyvolvasókat kínál, erre az iskoláknak, a diákoknak külön, a közeljövőben ismertetendő kedvezményrendszert dolgoztak ki, és az üzleti modell szerint inkább a könyvek, játékok, alkalmazások értékesítésével akarnak pénzt keresni.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Otthon támad az Apple-re az Amazon

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: