Interaktív eszközök - Elölről vetített Interaktív táblák

Egyszerre ketten az interaktív táblánál - Interwrite DUALBOARD - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Az interaktív táblák világában megjelenő új technológia roppant izgalmas lehetőséget kínál a csoportmunka terén, ugyanis a tábla teljes aktív felületét egyszerre ketten is használhatják. A DUALBOARD felülete adott időben akár két toll utasítását is képes párhuzamosan feldolgozni...

Egy egér = két toll

Egyszerre ketten az interaktív táblánál - Interwrite DUALBOARD

A minimálisan fénylő felülettel rendelkező táblát elektronikus tollal tudjuk működtetni, melynek azonban már több funkciója is van a megszokottakhoz képest: megkülönböztethető a bal és a jobb egérkattintás, a dupla kattintás, vagy akár a törlés is. Ez utóbbihoz sok esetben a szoftver megoldásait kellene igénybe vennünk, így azonban sokkal egyszerűbben is elérhetjük célunkat. A két interaktív toll tulajdonképpen egy számítógépes egér minden adottságával rendelkezik.

A digitalizáló technológia biztosítja a nagy felbontást, és kiváló teljesítményt nyújt a kézírás felismerése, valamint a gyors mozdulatok követése terén.

Együtt, egymás ellen, vagy akár párhuzamosan

Egyszerre ketten az interaktív táblánál - Interwrite DUALBOARD A tanárok választhatnak "Sandbox", illetve "Split Screen" üzemmód között. Sandbox módban a diákok együtt dolgozhatnak a táblának ugyanazon a területén, míg a Split Screen üzemmód lehetővé teszi, hogy a tanár az egyes diákok számára különálló részekre oszthassa a munkafelületet.

A DUALBOARD táblával egyidejűleg egy hordozható, vezeték nélküli tábla (Mobi) is használható, melynek segítségével a tanár az osztályterem bármely pontjáról részt vehet a munkában.

Évekig megbízhatóan alkalmazható a kemény és szilárd konstrukció

A több méretben (60-95 inch) is elérhető Interwrite DUALBOARD tábla számos hasznos és gyakorlatias tulajdonsággal is rendelkezik. Készítői számításba vettek bizonyos hatásokat, melyek egy osztályteremben érhetik: felülete nem tartalmaz aktív alkatrészeket, ennek köszönhetően roppant kemény "iskolaálló" anyagokból készült, s ellenáll az erős fizikai behatásoknak.

A toll helyzetét és funkcióit észlelő nagy pontosságú elektromágneses érzékelő is e felület mögött található, ezzel hosszú élettartamot biztosítva a táblának. A felület tisztítása sem okozhat gondot, hiszen a vegyszerekkel szemben is megfelelő ellenállást mutat; WhiteBoard üzzemmódban pedig bármikor tisztíthatjuk szárazon törlő eszközzel.

Kényelmes megoldások, szabadon programozható gombok

Egyszerre ketten az interaktív táblánál - Interwrite DUALBOARD Az alapvető vezérlő funkciókat a tábla mindkét szélén megtaláljuk, ám mindezek mellett még három szabadon programozható gomb is rendelkezésünkre áll, melyek kényelmessé és különösen is hatékonnyá teszik számunkra az eszközt.

Minden témakörben előfordulhatnak ismétlődő feladatsorok, bizonyos alkalmazások, dokumentumok vagy internet címek, melyekre gyakran van szükségünk - ezeket a három gomb segítségével nem kell újra és újra előkeresnünk, mindig a kezünk ügyében tudjuk tartani, és akár egyetlen kattintással elérhetjük őket.

Gyakran egy másik gépen van a használni kívánt dokumentum, vagy alkalmazás. Ilyenkor érdemes az Interwrite táblák közül olyan modellt választanunk, melyhez Bluetooth csatlakozás is tartozik a soros és az USB kábel mellett.

Intuitív szoftverek támogatják az innovatív tanárokat

Egyszerre ketten az interaktív táblánál - Interwrite DUALBOARD

Az Interwrite DUALBOARD tábláknak fontos tartozéka a magyar nyelvű Workspace szoftver, mely rendkívül könnyen átlátható kezelőfelületével hatékony segítséget jelent a tananyagok és feladatok szerkesztésében. A program elsajátítása még a számítógép kezelésében kevésbé járatos tanároknak sem okoz gondot.

Ugyanakkor a fejlesztők tekintettel voltak a különböző operációs rendszereket használó intézményekre, ezért a Workspace kompatibilis a három legelterjedtebb rendszerrel: Windows, Mac és Linux.

A táblának még egy hasznos tartozéka van, az ExamView szoftver, mely dinamikusan generálódó kérdések készítésére való. Újra generálás esetén a kérdések egyes elemei is változnak, így akár azonnal megismételhetjük őket.

E két szoftvert tehát nem kell külön kérnünk, a táblák automatikus velejárói.

Egyszerre ketten az interaktív táblánál - Interwrite DUALBOARD

A DUALBOARD táblák mindenképpen figyelemre méltóak, hiszen a csoportmunka és a kooperatív feladatok egyre meghatározóbb részét képezik az oktatásnak. Ezzel a technológiával rengeteg újabb lehetőségünk adódik az interaktív tábla változatos használatára, melyekkel különösen jól kiegészíthetjük óráinkat.

DNN Kft. - professzionális Vizuáltechnika
 A DUALBOARD tábláról részletes információkat itt olvashat >>> www.dnn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: